Програш Пеліпасів. Верховний Суд повернув Державі другу ділянку лісу «Маяк», що раніше їм належала

У довготривалій, чотирьохрічній, справі скандального дерибану лісу «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе» на берегу лиману в Корабельному районі) відбулась важка, але заслужена для громади, перемога. Чергова ділянка, що раніше належала сумновідомій у Миколаєві родині Пеліпас, повернута остаточно у власність Держави.

21.02.2018 року Верховний Суд України в цілому відхилив касаційну скаргу Пеліпас І.Ш. (мама Пеліпас О.О.) та Хороленко Е.Г., підтвердив, що зелена зона взагалі не перебувала у власності міста, тому незаконно передавалась Рішеннями Миколаівської міської ради у руки приватних осіб.

Посилання на Єдиний державний реєстр судових рішень по справі

Ліс «Маяк»

Скани Постанови Верховного Суду України:





Це вже другий раз ВСУ розглядає тотожну справу, пов’язану з заповідним урочищем. Перша була розглянута 05.06.2016 року. Касацію теж подавала Пеліпас І.Ш. Земля теж повернута у державну власність:

Верховний суд України підтвердив незаконність дерибана на “Маяку”

В руках родини Пеліпас вспіло побувати не менше 10-ти наділів лісу «Маяк», які вже практично всі визнані судами першої інстанції як відведені незаконно.

Взагалі в зазначеному місті було протизаконно передано приватникам (в основному з «впливовими прізвищами») з сімдесят ділянок. Наразі, в наслідок упорної боротьби активістів та прокуратури, десь з сорок ділянок повернуто народу. Справедливість відновлюється, але судові процеси тривають.

Не зайвим буде згадати, що коли активісти-майданівці розпочали активну діяльність з повернення соснового урочища у вдасність Держави і справи «пішли» у суді, почали підходити незнайомі люди, які давали знати що вони «від Аліка» (Пеліпаса) і пропонували по 20 тисяч гривень хабаря за ділянку, аби тільки майданівці відступилися і припинили відновлення справедливості.

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько:
«Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Ще дописи по темі:

Лес для прокурора

Николаевские активисты требуют сноса элитных коттеджей в зоне «Маяк»

Боротьба за ліс «Маяк» триває: поплічники «Мультіка» дотягуються з в’язниці. Повернення народу берегу у Рибаківці – успішне

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button