Подивімось на себе збоку: що ближче та дорожче миколаївцям - Хелловін чи сімдесят третя річниця визволення України від фашистських загарбників?

Двадцять восьмого жовтня відзначена сімдесят третя річниця визволення України від фашистських загарбників. Тобто, саме тоді, 28. 10. 1944 року для України закінчилася Друга Світова війна (1939 — 1945 роки).

А у 2017 році перед цим днем я зробила опитування у Корабельному районі мого міста Миколаєва. Мої респонденти відповіли на три питання :

1. Чи знаєте ви, яке свято буде відзначатися завтра?
2. Чи є у вашій родині люди, які брали участь у тих подіях?
3. Як ваша родина береже пам’ять про цих людей?

Я зустрілася з людьми різними і зовні, і за віком, і, звісно, їх відповіді були не однаковими. Всі вони викликали у мене різні почуття. З двадцяти респондентів правильно відповіли лише два, це мене здивувало і водночас засмутило. Але коли я почула від людей, що в цей день відзначають Хелловін…, то розчарувалася. Невже миколаївці знають американське та англійське свято, і, навіть, не пам’ятають таку велику дату для нашої держави як її звільнення від фашистів 73 роки тому?!

Через події, що відбулися у період з 1939 по 1945 роки багато людей постраждало, тільки для того, щоб ми з вами жили у мирі та спокої. Неможливо передати мої почуття, коли я почула такі відповіді.

Проте в мене ще була надія, що люди добре знають своїх предків. Я вважала, що кожен дорожить попередніми поколіннями своїх родин, які брали участь у визволенні України. Так от. Серед опитаних дорослі люди знали своїх родичів, і, навіть, могли розповісти про них. А ось діти зовсім не розуміли, про що йде мова. Їм не розповідали батьки. А вони навіть не замислювалися, що перед ними на цьому світі жили та перемагали їх близькі родичі!

Тому, дорослі і маленькі, жінки і чоловіки, будь ласка, запам’ятайте таку визначну дату для нашого народу! Дорожіть тими, хто приніс на нашу землю велику перемогу тоді і хто кладе свою голову за її незалежність тепер.

Слава Україні!
Героям слава!

Маша Лисенко, вихованка гуртка «Школа журналістики» 
ДЦ позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button