Блоги

Перший автограф

Знову до нас прийшла Віка Кудряшова. Вона була і є членом нашої команди. Тільки тепер в іншій якості. Якщо раніше, будучи вихованкою гуртка, дівчина вела за собою як автор (писала багато, цікаво, з задоволенням), то тепер як студентка інституту журналістики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка показує, що основою журналістики є спостереження за життям: вдивляючись в нього прискіпливо, акула пера має робити висновки і вже вони, при зверненні до читача, допоможуть дібрати ті слова, що вплинуть на його світосприйняття.

Під час заняття в гуртку дівчина знову заволоділа аудиторією так, що хотілося кожне її слово запамятати чи то про предмети, що їх вона вивчає в університеті, чи то про її становлення як журналіста. Палітра предметів, що включають і теорію журналістики, і культуру усного мовлення, і літературний стиль, і професійні стандарти, і основи трудового права, і агенційну журналістику, і медіа- та кібербезпеку, свідчить про ерудицію майбутніх журналістів.

Що стосується її становлення як журналіста, то вже те, що на першому курсі університету вона має запрошення від серйозного Інтернет-видання, говорить саме за себе. Так, для того, щоб віртуальним ЗМК довіряли так як паперовим, саме такі автори, підковані журналістською освітою та громадянською відповідальністю перед читачем, мають їх наповнювати.

А цього разу юна журналістка залишила свій перший автограф у зошиті вихованця гуртка Данила Яртиша. До речі, у тій частині, де Віка відповідала на запитання, між ними склався цікавлений, предметний діалог.

 

То, Віко, хай тих автографів більшає відповідно до твого вкладу в журналістику. А ти, Даниле, частіше заглядай до зошита, де Віка залишила тобі побажання, потрапивши, як кажуть у 10-ку.

Марія Полупанова,
керівник гуртка «Школа журналістики»ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button