Блоги

Обласний еколог, що "дуже любить ліс": судова справа щодо ділянки Бабенка-Пеліпаса триває

У Корабельному районному суді (суддя Селіщева Л.І.) 16.11.17 року відбулось одно з сотень засідань у скандальній справі з повернення в державну власність лісу «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе»), зухвало «роздеребаненого» Миколаївською міськрадою в інтересах впливових «спритників». Я беру участь, як третя особа від громадськості, тому можу донести усі кричущі моменти.

В даному випадку розглядалось знесення споруд маєтку Головного екологічного інспектора Миколаївської області Бабенка В.А., який купив одну з діляночок у родини відомого «бізнесмена» Пеліпаса, що в свою чергу проходить у кримінальній справі з іншим «бізнесменом» «Мультіком». Бабенко, у безпосередні обов’язки якого входить захист лісів, схоже вирішив оселитися в урочищі на берегу лиману щоб цілодобово його вартувати? А ринкова вартість порожньої ділянки (по матеріалам інших справ) там складає 20 – 30 тис. доларів США.

Бабенко

Проти Бабенка було порушено кримінальне провадження 18.06.2015 за № 42015150020000027.

«Головного еколога» Бабенка, що знищує ліс «Маяк» – геть з посади!

15.08.2016 року районний суд повернув ділянку Бабенка у власність Держави (мова про споруди не йшла). 09.11.2016 року Апеляційний суд підтримав це рішення.

«Головний еколог» деребанить ліс! Нелюстровані «ставленики Януковича»
продовжують «кручу-верчу, надуріть хочу!»

Але Вищій спеціалізований суд України 06.09.17 року, незважаючи на присутність активістів, міняючи свій склад, незвичайно довго мусолив процес, з явними ознаками упередженості, нарешті прийняв «хитре» рішення про відправку справи на новий розгляд у суд першої інстанції. Цікаво, що сумнівів щодо того, що земля відводилась незаконно, навіть не виникло. Виникла процесуальна «зачіпка» щодо терміну позовної заяви прокуратури. Касацію подав Бабенко спільно з Пеліпас.

Боротьба за ліс «Маяк» триває: поплічники «Мультіка» дотягуються
з в’язниці. Повернення народу берегу у Рибаківці — успішне

Так от. Нажаль 16.11.17 року Корабельний райсуд вимушений був призупинити провадження у справі щодо розгляду знесення споруд маєтку Бабенка, бо знов треба розглянути справу по поверненню Державі самої землі. Але активісти не впадають у відчай і мають рішучість продовжити боротьбу.

Наразі, за 3,5 роки важкої боротьби, в наслідок протестів, навіть сутичок, сотень судових засідань, з восьми десятків ділянок розданих у лісі, вже остаточно повернуто Державі біля чотирьох десятків. Головне, що активісти у 2016 році домоглися визнання у Верховному суді України незаконності володінням родиною Пеліпас однієї з ділянок у сосновому урочище. А це вже є судовою практикою вищого суддівського органу, і, мабуть, саме це не дало касаційному суду зухвало прийняти рішення повністю на користь Бабенка.

От, як громадськість почала повертати ліс після перемоги Революції Гідності:
Николаевские активисты требуют сноса элитных коттеджей в зоне «Маяк»

Нагадаю про тих, хто запустив свої пазурі в ліс на лимані:
Лес для прокурора

Член всеукраїнської правозахисної організації «Наше право» Дерев’янко Ігор.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button