Блоги

Мадонна побилася з Леді Гагою за концертні площі в Миколаєві? Або сотня бюджетних мільйонів - це пил?

На даний час в Миколаївському міському палаці культури «Молодіжний», який є власністю міста, а директором пані Юлія Вікторівна Захарова, розвернулися грандіозні будівельні роботи. Демонтовано більшу частину будівлі, а саме глядацький зал з сценою. Вирито глибокий котлован, який значно перевищує периметр попередньої споруди. Забиваються палі.

Повинен бути мабуть позитив, але виникають питання.

Активістам, якось ще у 2017 році, довелося бути присутніми на одній з депутатських комісій Миколаївської міської ради, де Начальник управління культури Миколаєва Юрий Любаров, разом з іншими питаннями, «пробивав» виділення «до кінця року», на реконструкцію «Молодіжного» коштів з бюджету. Звучало 7 міліонів гривень. По ПК мова йшла за реконструкцію саме сцени.

У 2018 році починаються роботи, але виявляється, що замість реконструкції сцени, руйнується більша частина споруди. Це викликає цікавість.

З’ясовується, що в електронній системі державних, публічних закупівель «prozorro» 1 червня 2018 року оголошується про замовлення робіт з коригування проектно-кошторисної документації реконструкції палацу культури: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-06-01-003088-a

Пізніше, 23 серпня 2018 року, в цій же системі «prozorro», ще з’являється оголошення про замовлення реконструкції «Молодіжного» вже на 93 міліона 281 тисячу 190 гривень з бюджету Миколаєва: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-23-001549-a

От і виходить, що «реконструкція сцени» перетворилася на щось грандіозне. Тільки от навіщо такі «реконструкції» місту? В Миколаєві конче не вистачає концертних площ? Прямо криза? Мадонна побилася з Леді Гагою за місце виступу, всі інші зірки становляться в чергу?

Просто «на вскидку», дивимося в Інтернеті. Миколаївський обласний палац культури вміщує 1200 осіб. Концертний зал «Юність» вміщує 800 осіб. Обидві заклади комунальні, сучасні, відповідно обладнанні, приймають зірок шоу-бізнеса. Але, по правді, більшість часу таки простоюють, далеко не кожного дня «Леді Гагі» приїжджають. «Молодіжний» до «реконструкції» теж мав чималеньку залу, майже на пів тисячі осіб.

В нас нема куди реально витратити кровні народні гроші? Наприклад в дошкільних закладах та школах вже припинилися побори? В дитячих культурних закладах вихованці забезпечені усім необхідним, все відремонтовано, на конкурси їздять безкоштовно? Аварійний плавальний басейн спорткомплексу «Зоря», переданий місту, вже запрацював? Та ні! Стоїть, бо на його ремонт треба багато міліонів, яки витрачені на казна що! Плавцям взагалі не має де тренуватися в нашому місті.

А поруч з палацем культури вже не стоїть «пам’ятник нераціональної витрати грошей»? Скоро, як пару років, споруджена зона відпочинку, з «хвилястою» плиткою. А в ній відпочиваючих з ліхтарем не знайдеш, навіть у вихідний день, у теплу пору року. Проходять наскрізь люди, іноді ярмарок розташовується. А теж мабуть чималенькі кошти?

Порожня зона відпочинку поруч ПК, у вихідний день, у теплу пору року

P.S.
Але, якщо знов пошукати по Інтернету, починає з’являтися також цікава, загальнодоступна інформація:

Так в статті «У следствия достаточно доказательств виновности директора ДК «Молодежный», пойманной на взятке, — прокурор Николаева» йдеться: «…У следствия есть достаточно оснований и доказательств, чтобы директор николаевского Дворца культуры «Молодежный» Юлия Захарова и ее заместитель Людмила Розенблюм, которых вчера поймали «на горячем» при получении взятки, понесли наказание по решению суда…»

Ще є стаття зовсім з іншою датировкою «В Николаеве руководство ДК «Молодежный» незаконно присвоило 350 тысяч гривен бюджетных средств, — прокуратура»

В статті «Муж задержанного директора ДК призвал всех неравнодушных поддержать супругу ВИДЕО» йдеться: «…Супруг директора дома культуры «Молодежный» Юлии Захаровой, задержанной на взятке, Денис Косой призвал всех неравнодушных…»

На сайті «youcontrol» стверджується, що: Косой Денис Михайлович керівник ТОВ «КИВИТ ПЛЮС», вид діяльності компанії «Неспециализированная оптовая торговля продуктами питания, напитками и табачными изделиями»

В статті «Открытый бесплатный семинар по крав-мага» де перераховуються партнери семінару є: «…сеть продовольственных магазинов «Мида» в лице Дениса Михайловича Косого…»

В статті «Кукиш для ветеранов» йдеться про сумнівні оборудки з землею на сотні гектар, що повинна була передаватися під забудову колишнім військовим. Оборудку пов’язують з керівництвом Миколаєва, мером Чайкою, родиною Чайка-Бергман, родиною Пеліпас. В тексті згадується така собі підприємець Ю. В. Захарова «…решением сессии городского совета № 43/26 от 2006 года было принято отдать в аренду на два года предпринимателю Ю.В. Захаровой 21 773 кв.м земли для строительства жилых домов.» та «…Землю «обычный» николаевский частный предприниматель получала в самых что ни на есть живописных местах — на берегу реки в Соляных, в районе поворота на Матвеевку и т.д. Причем, в отличие от военных, никаких проблем «частный предприниматель» не испытывала…». Далі ще цікаве «…Денис Михайлович Косой — компаньон сына мэра и Пелипаса…».

Що, у ПК «Молодіжний» «компаньйони бізнесмена» Пеліпаса поруч засвоєння бюджетних грошей???

P.S. P.S.
11.03.2019 року в сесійній залі Миколаївської міської ради відбувся звіт, щодо засвоєння бюджетних коштів за 2018 рік. Звітувало й Управління культури у особі пана Любарова. Було озвучено, що на «реконструкції» ПК Молодіжний вже засвоєно орієнтовно 21 мільйон гривень (це п’ята частина від запланованого). Нижче наведено фото, яке зроблено у лютому 2019 року, на місці проведення будівельних робіт:

Лютий 2019 року

А не прийдеться переглядати бюджет «реконструкції» у сторону значного збільшення фінансових витрат? А не занадто сильно розмахнулася міськрада з мером?

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Для чего?Было красивое здание и внутри,как в старинном театре!Мадам Захаровой понадобились деньги?

Back to top button