Блоги

«КОТОІЗОЛЯЦІЯ» теплотрас – 2. Як пропіаритися та «нагрітися» за бюджетний рахунок

 

Ще на початку опалювального сезону 2018-2019 мною був написаний та розміщений у ФБ допис «ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЯ теплотраси з ДВОРОВИХ КОТІВ»:

https://www.facebook.com/idbaoo/posts/1001234466734880

Мова йшла про кричущий стан тепломереж (наводилося чималенько фотографій), містилася критика, як мера Сенкєвича так і «регіональної» більшості міської ради. Цікаво, що в коментарях сполошилися апологети «Опозиційного Блоку», а представники мерії стверджували, що тепломережі їм щойно передали на баланс і нічого зробити ще не вспіли. Але по коментарям під дописом можна бути впевнений, що владоможці помітили інформацію.

В пресі та ФБ тривалий час з’являються публікації про ПіаР «ОпоБлока» на програмі за бюджетний рахунок «Теплий Миколаїв»:

Попадалися правда й повідомлення, як в одній з шкіл, в ПіаР-угарі, поміняли металопластикові вікна (поставлені за рахунок батьків) на – металопластикові вікна за бюджетні кошти. Зняті вікна зникли у невідомому напрямку.

В публікації Грозов призвал николаевцев перейти в свою управляющую компанию — взамен пообещал металлопластиковые окна и двери от «Теплого дома» йшлося про те, що депутат «ОпоБлока» Грозов, за сумісництвом керівник «опоблоківської» керуючої компанії «Південь-М», «переконливо пропонував» мешканцям бігти саме в його приватну керуючу компанію, бо тільки там вони отримують металопластикові вікна за бюджетний же рахунок.

Активісти вважають, що «ОпоБлок» саме тому й «злився» з протесту проти керуючої компанії «Місто для людей» (тихо так зник, на відміну від незалежних активістів, які не змирилися). Домовилися «опозиціонери», урвали шмат пирога на ринку ЖКГ і «стрижуть гроші»? Боротьба з «МДЛ» їм вже не цікава.

Отже, після моєї публікації, пройшов майже опалювальний сезон, найхолодніша пора року. У депутатів та мера Сенкєвича була купа часу й чималенько бюджетних грошей на ПіаР та «теплозберігаючи заходи».

Нагадаю, що містянам платіжки за опалення приходять з відчутними цифрами, а через неізольовані поверхні теплотрас десятки років уходять в повітря теж значні та коштовні гігакалорії тепла.

На днях трохи пройшовся по дворах Інгульського району, мікрорайон ПТЗ. В районі вулиць Паркової, Театральної, Космонавтів, Молодогвардійської, О. Кошевого, проспекта Богоявленського. За увесь опалювальний сезон ситуація практично не змінилася. Ізоляція теплотрас в лахміттях та «світиться» металом труб на тих самих місцях вже десятиріччями. Комунікація поруч дитячого садочка «Дельфін» схожі на «теплодрушлаг». Впевнений, що труби саме опалення, бо парні («до об’єкту» та «обратка») і прикладав, де можливо руку, щоб відчути температуру.

Фото теплотрас:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І головне — це ж не якась новина, це вже десятки років, при тих же самих депутатах «регіоналах» (перефарбованих та неперефарбованих), які сидять в міськраді теж переважно вже десятиріччями. От і виходить, що тільки пухнасті Мурзики кидаються на амбразури тепловтрат, намагаючись своїми хутряними тілами прикрити гарячий метал комунікацій:

А взагалі то не смішно! Це скільки ж міліоннів гривень переплачують містяни в платіжках за тепло, що обігріває вулиці? А за багато років скільки?

P.S. На мою особисту думку (людини з двома інженерними освітами) — така система опалення, коли здійснюється теплопередача на великі відстані, завжди буде затратна з нескінченою можливістю дерибана з народної кишені усілякими спритниками. Саме тому в цій системі десятиріччями не чого кардинально не міняється.

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button