Блоги

«Головного еколога» суд повторно позбавляє лісу «Маяк». Майданівці та прокуратура перемагають у справі Пеліпас-Бабенко

У Корабельному районному суді (суддя Селіщева Л.І.) 04.02.19 року, після тривалого повторного розгляду нарешті винесено рішення.

Суд задовільнив позов прокуратури та визнав, що земля, якою володіє Головний екологічний інспектор Миколаївської області Бабенко В.А. в лісі «Маяк» (по вул. Мендєлєєва, 1/40), відведена Миколаївською міською радою протизаконно та повинна бути повернута народу у особі Держави.

Цікаво, що інтереси «приватного землевласника» представляв адвокат Бортік, що дуже часто представляє інтереси «впливового бізнесмена» Пеліпаса.

Головний еколог Бабенко

Я брав участь в засіданнях, відстоюючи інтереси громадськості, і поділюся деякими подробицями.

Нагадаємо, що справа стосується відновлення державної власності над лісом «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе»), зухвало «роздеребаненого» Миколаївською міськрадою в інтересах впливових «спритників» на протязі 2006-2012 років, незважаючи на те, що ця територія взагалі не належала місту.

Пан Бабенка В.А., начебто купив одну з діляночок у родини відомого «бізнесмена» Пеліпаса, що в свою чергу проходить у гучній кримінальній справі з іншим «бізнесменом» «Мультіком». Бабенко, у безпосередні обов’язки якого якраз входить захист лісів, схоже вирішив оселитися в урочищі на берегу лиману, мабуть що б особисто цілодобово його вартувати? А ринкова вартість порожньої ділянки (по матеріалам інших справ) там складає 20 – 30 тис. доларів США.

Маєток чиновника Бабенко в лісі «Маяк»

15.08.2016 року районний суд вже повертав ділянку у власність Держави. 09.11.2016 року Апеляційний суд підтримав це рішення:

«Головний еколог» деребанить ліс! Нелюстровані «ставленики Януковича»
продовжують «кручу-верчу, надуріть хочу!».

Але 06.09.2017 року Вищій спеціалізований суд України, незважаючи на присутність активістів, незвичайно довго мусолив процес, в ході цього дивним чином міняв свій склад, а потім, з явними ознаками упередженості, нарешті прийняв «хитре» рішення про відправку справи на новий розгляд у суд першої інстанції. Цікаво, що сумнівів щодо того, що земля відводилась незаконно, навіть не виникло. Виникла процесуальна «зачіпка» щодо терміну позовної заяви прокуратури. Касацію подав Бабенко спільно з Пеліпас:

Боротьба за ліс «Маяк» триває: поплічники «Мультіка»
дотягуються з в’язниці. Повернення народу берегу у Рибаківці — успішне

І от нарешті вже повторне справедливе рішення Корабельного суду — на користь громади.

Наразі, за 4,5 роки важкої боротьби, в наслідок протестів, навіть сутичок, сотень судових засідань, з восьми десятків ділянок розданих у лісі, вже остаточно повернуто Державі вже сорок сім наділів. Головне, активісти у 2016 році домоглися визнання у Верховному суді України незаконності володінням родиною Пеліпас однієї з ділянок у сосновому урочище. А це вже є судовою практикою вищого суддівського органу, і, мабуть, саме це не дало касаційному суду зухвало прийняти рішення повністю на користь Бабенка.

Прикметно. Всупереч судовій забороні впливовий чиновник Бабенко та дехто інши зухвало будували маєточки. Порушувалось кримінальне провадження 18.06.2015 за № 42015150020000027.

На протязі 2015-2016 року впливовий чиновник Бабенко, знов таки всупереч судовій забороні, чотири рази подає до Державної архітектурно-будівельної інспекції декларацію на введення в експлуатацію житлового будинку, але отримує відмови.

02.09.2016 року, вже після рішення суду першої інстанції, реєстраційна служба Миколаївського міського управління юстиції реєструє Бабенко право власності на нерухоме майно на ділянці, що повернута у власність Держави. Цікаво, що до реєстраційної служби, надано «як підтвердження», декларацію, яка має номер декларації 2013 року, що подавалась у ДАБІ з формулюванням «на початок будівельних робіт», а не на «ввід в експлуатацію».

Відповідно до листа Прокуратури Миколаївської області (від 26.01.2017 року віх. № 05-4-17) вказується, що 25.01.2017 року Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 розпочато кримінальне провадження за фактом використання завідомо підробленого документу шляхом реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності Бабенка В.А. на житловий будинок в урочищі «Жовтневе», за ч. 4 ст. 358 КК України:

«Головного еколога» Бабенка, що знищує ліс «Маяк» – геть з посади!

А от, як громадськість почала повертати ліс після перемоги Революції Гідності:

Николаевские активисты требуют сноса элитных коттеджей в зоне «Маяк»

Нагадаю про тих, хто запустив свої пазурі в ліс на лимані:

Лес для прокурора

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

#ЛісМаяк
#Бабенко

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Деревянный, ты что слепой и не видишь в какую жопу все скатилось? И не понимаешь что основная проблема это националистические дауны в вышиванках, которые ничего не создают, а только пистят и разрушают.

  2. Конкретні факти свідчать про те, що хлопці у вишиванках повертають народу землю роздеребанену усілякими сепаридлами регіоналами. Вище наведений факт підтверджує.

  3. Друг, смотри. Если бы ты и твои друзья майданiвцi когда 5 лет назад собирались ставили за цель: отдать Крым, начать войну, сократить население, обвалить гривну, сделать безвиз (единственный плюс) и забрать 20 соток у Бабенка, то я бы сказал молодец, садись 5+. Но вы пели другие "песни".
    И я говорю, что вы-майданiвцi не умеете ничего создавать и строить, а только разрушаете и замыливаете глаза типа подвигами.
    Вы за 5 лет не построили ни одного крупного предприятия или инфраструктурного проекта и не нужно быть вангой чтобы сказать что за следующие 5 тоже ничего построите.
    За то украинцев, из нашего недалекого советского прошлого, которые строили нам заводы, школы, мосты и тд. твои побратими, смешали с дерьмом. Можешь порвать на себе вышыванку, крикнуть что ты патриот и вернуть ещё 20 соток, но на данный момент "майданiвцi" только разрушают и ничего не создают для будущих поколений.

  4. От Шурік демагог. Факти свідчать про те, що ригі тільки дерибанили, Пеліпаси-Бабенки стільки народної землі та майна привласнили і жодного клаптику не повернули. А ми зараз гектарами повертаємо народу: і соснове урочище "Жовтневе", і у Коблево, і у Рибаковці, гектари відібрали у "банди ім. Дятлова" (спортбазу "Спартак") ....... Хоч один випадок наведить, що повернули з розкраденого ригі?

  5. Не хочу займатися безпідставною демагогією. Беремо конкретну, дуже важливу, сферу існування-діяльності нашого суспільства - земельно-майнові питання. Факти, я вже навів. З повагою!

  6. Игорь исправь ошибку. В украинском языке слово "лишають" означает оставляют, то есть ты написал, что главному экологу ОСТАВИЛИ лес. На украинском следовало бы напистать - ПОЗБАВЛЯЮТЬ. Учи украинский, это интересно и полезно.

Back to top button