Блоги

Чергова «пеліпасивська» ділянка лісу «Маяк» судом повернута державі. А Сєнкевич з депутатами - за «пеліпасивщину»

30.05.2018 року у апеляційному суді Миколаївської області відбулось судове засідання, пов’язане з поверненням миколаївській громаді незаконно привласненої рекреаційної зони «ліс «Маяк»» (соснове урочище «Жовтневе» на березі лиману в Корабельному районі). Громаді та прокуратурі вдалося відстояти повернення землі у державну власність.

Громадянка Глонза Т.Є. (дружина відомого у Миколаєві Аліка Пеліпаса, який проходить по справі «Мультіка») подала апеляційну скаргу на рішення Корабельного районного суду від 26.02.2018 року, яким було повернуто у державну власність ділянку лісового урочища з адресою: вул. Гагаріна, 1/1в. Суд першої інстанції визнав незаконним рішення Миколаївської міськради про відведення землі громадянці Сірохі І.В. у 2010 році та перепродаж її у тому ж році Глонзі Т.Є.

Слухала колегія суддів у складі: Локтіонова О.В, Колосовський С.Ю., Ямкова О.О.

Для здійснення громадського контролю на засідання прийшла небайдужа громадськість, ветерани россійсько-української війни. Апелянт на суд не прийшла, її інтереси представляв адвокат.

Підтвердилось, що Миколаївська міська рада відводила землі лісового фонду, які зовсім їй не належали в супереч вже чинного на той час, Розпорядження КМУ № 610 про категоричну заборону приватизації лісів. Продаж багато інших ділянок в цьому лісі, оформлювала нотаріус Світлана Ласурія, наразі депутат міськради від «ОпоБлоку» та дружина депутата Ігоря Копійки тієї ж партії, який був депутатом у час масової роздачі землі на «Маяку».

Апеляційний суд, всебічно розглянувши справу, підтвердив незаконність відведення ділянки приватній особі. підтвердив рішення суду першої інстанції про повернення землі у власності держави. Що було зустрінуто вигуками: «Слава Україні!».

Прикметно, що в зазначеному сосновому урочищі 10 ділянок вспіло побувати в руках у родини Пеліпас. Суд першої інстанції визнав незаконність передачі їх приватникам. Навіть є 2 Постанови Верховного Суду України по справам де фігурують Пеліпаси, що підтверджують рішення Корабельного суду.

Ліс «Маяк»

Звертаємо увагу ще на одну кричущу річ. Незважаючи на Постанови ВСУ, які підтверджують, що урочище «Жовтневе» є лісовим фондом, ніяким чином не є власністю міста і не може бути в розпорядженні ММР, мер Сєнкевич та депутати приймають антинародне зонування міста Миколаєва (аж цілих три рази: у 2016, 2017 році та останній раз на сесії 17.05.2017 року). Кожного разу землі лісу «Маяк» вносяться в План-схему, як землі міста, під літерою «Ж-1» (зона садибної забудови). Що надає можливість знов роздати ці землі під приватні маєтки, або виправдати в судах попередню роздачу.

Фото підтвердження зонування лісу «Маяк» літерой «Ж-1»

Попередні дописи по темі:

«Рандеву представника міськради та адвоката Пеліпаса під час суду у справі «земельної афери сторіччя»»

Хто стає на сторону антинародного зонування міста? Чути прізвища родин Вадатурських, Пеліпас-Глонзи, Бергман та інших

Миколаївська міська рада практично визнала, що зонування недолуге – 2. «Хотєлки» Пеліпаса-«Мультіка»-Бергмана?

Дерибан-команда панікує. Міськрада подала касацію у справі антинародного зонування, бо в Миколаєві вільної землі для дерибану не лишилося!

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона»
Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button