Блоги

Боротьба з забудовою дитячого містечка «Світлофор» церквою МП триває. Прояви антинародного зонування Сєнкевича та "регіоналів"

18.06.2018 року в Корабельному районному суді Миколаєва (суддя Селіщева Л.І.) відбулось чергове засідання за позовом громадськості до Миколаївської міської ради, Вітовської районної ради та релігійної громади Московського патріархату з приводу повернення у власність міста незаконно відведеної землі зеленої зони палацу культури «Корабельний» (дитяче містечко «Світлофор») під будівництво церкви.

Для громадського контролю, відстояти інтереси більшості містян, прийшли громадськість, активісти-майданівці, ветерани війни на Сході:

Представники міськради та райради очіковано на суд не прийшли, в зв’язку з чим засідання перенесено на 09.08.18 року. Банальне затягування процесу. Мер Сєнкевич позову не визнає. Видумуються юридичні зачіпки. Намагались перевести розгляд у Адміністративний суд. І спочатку це їм вдалося. Але апеляційний суд повернув все у цивільну палату Корабельного суду. Відповідачі, зокрема мерія, знов незадоволені та подали касацію до Верховного Суду.

Така поведінка влади не дивна. Землю під церкву протизаконно відводили «регіонали» у часи коли були офіційно при владі, а зараз продовжують відстоювати цю справу вже, як перефарбувавшася «більшість» у інших політ проектах. Депутати від «Опозіційного блоку» були помічені, безпосередньо на місці, під час протистояння з громадськістю, на стороні церкви. В міськраді депутати «колишні регіонали» проводять «дерибан» землі вже далеко не першу каденцію. І от мер Сєнкевич діє з ними в одному річищі.

Поглянемо на справу «церква МП в зеленій зоні» з точки зору Генерального плану забудови міста та Плану зонування. Генеральний План це більш значущий документ (остання редакція прийнята 2009 року). План зонування (почав розроблятися у 2012 році, прийнято 2016 року), розробляється на основі Генплану. З-за того, що «зонінг» просто кричуще не відповідає Генплану, його було скасовано Адміністративним судом 06.11.2017 року та підтверджено це рішення Адміністративним апеляційним судом 30.01.2018 року.

Дивимось Генеральний план та План зонування. Теріторія, що протизаконно відведена під релігійну споруду МП, знаходиться на куту проспекта Богоявленського (Жовтневого) та вулиці Новобудівна.

У Генеральному плані ця територія під номером — 38. В Есплікації ГенПлану номер 38 – Палаци та будинки культури, клуби. В Умовних позначеннях ГенПлану – території дитячих садків та загальноосвітніх шкіл:

ГенПлан, з обведеною територією палацу культури

 

Есплікація ГенПлану, підкреслено призначення територіі номер 38

 

Умовні позначення ГенПлану, підкреслено призначення території палацу культури

 

Дивимось План зонування (який винен прийматися на основі Генерального плану). Раптово ця територія стає – літерою «Ж-4». В умовних позначеннях зонування це – Зона мішаної багатоквартирної забудови та громадської забудови:

План зонування, з обведеною територією, що зоновано в супереч ГенПлану

 

Умовні позначення Плану зонування, підкреслено призначення територіє щодо якої йде мова

 

Виходить, що План зонування приймався з ціллю – виправдати незаконний дерибан, що вже відбувся, та продовжити його на користь «впливових людей». Любить виправдовувати мер Сєнкевич все це тим, що йому необхідні «інвестори». А діти та пересічні містяни йому потрібні?

Попередні дописи по темі:

Церкву МП можна будувати на брехні?

«Церкву Московського Патріархату можна будувати на брехні?» — 2

Дерибан-команда панікує. Міськрада подала касацію у справі антинародного зонування, бо в Миколаєві вільної землі для дерибану не лишилося!

Апеляція підтвердила протизаконність «антинародного зонування». Переможний натиск майданівців, «кіборгів», ветеранів, прокуратури

Земельна афера сторіччя. Суд скасував антинародне зонування (ВІДЕО)

«Зонування» Миколаєва — антинародне і на користь «дерибанщикам»

Суд зобов’язав поліцію відкрити кримінальне провадження щодо Миколаївської міськради

Миколаївська міська рада практично визнала, що зонування недолуге — 2. «Хотєлки» Пеліпаса-«Мультіка»-Бергмана?

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button