Блоги

Апеляційний суд підтвердив незаконність відведення О. Вадатурському ділянки в лісі «Маяк». Сєнкевич з депутатами проти?

Товариство, вітаємо з ПЕРЕМОГОЮ громадськості!

05.06.2018 року Апеляційний суд Миколаївської області (цивільна палата) відхилив апеляційну скаргу мультіміліонера Вадатурського О.О., підтвердив незаконність відведення йому ділянки лісу «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе» на берегу лиману у Корабельному районі) по пров. Мендєлєєва, 23 та повернув землю у власність держави.

А от мера Сєнкевича явно влаштовує дерибан загальнодоступної зеленої зони приватниками.

Активісти-майданівці в суді

10 соток були відведені власнику «НІБУЛОНа» Рішенням Миколаївської міської ради 14.03.2008 року з формулюванням: «За рахунок земель ДП «Миколаївське лісове господарство….» (безкоштовно, в рамках закону, що кожний громадянин має право на 10 соток для побудови житла).

Навесні — початку літа 2014 року починаються та набувають широкого розголосу протести майданівців за повернення лісу «Маяк» у власність Держави. 22 липня 14-го Вадатурський «раптово продає» землю громадянину Шляховському О.С., а 04.09.2014 р. на офіційному сайті «НІБУЛОН» визнає, що це ліс і каже, що відмовляється від нього:

Але продовжує судитися. З досвіду інших багаточисельних справ «ліс Маяк», озвучувалась інформація про ринкову перепродаж аналогічних ділянок, в зазначеному місці, за 20-30 тисяч доларів США.

Треба нагадати, що у 2015 році тодішній віце-мер Андрієнко Ю.Г. (а зараз член виконавчого комітету при Сєнкевичу) навіть пішов на відверті дії, яки потягнули за собою порушення кримінальної справи, аби тільки унеможливити повернення «ділянки Вадатурського» державі:

Хто такий чиновник Андрієнко? Чому проти нього порушено кримінальну справу? (відео)

Також звертаємо увагу, що є дві постанови Верховного Суду України, десятки рішень апеляційного та судів першої інстанції (по аналогічним справам урочища «Жовтневого»), які підтверджують, що це лісовий фонд, ніяким чином не може бути у комунальній власності і відповідно їм не може розпоряджатися ММР. Незважаючи на це мер Сєнкевич та депутати приймають антинародне зонування міста Миколаєва (аж цілих три рази: у 2016, 2017 році та останній раз на сесії 17.05.2017 року). Кожного разу землі лісу «Маяк» вносяться в План-схему, як землі міста, під літерою «Ж-1» (зона садибної забудови):

Що надає можливість знов роздати ці землі під приватні маєтки, або виправдати в судах попередню роздачу.

Попередні дописи по темі:

Хто стає на сторону антинародного зонування міста? Чути прізвища родин Вадатурських, Пеліпас-Глонзи, Бергман та інших

Николаевский бизнесмен Вадатурский заявил, что отказался от строительства на «Маяке», когда узнал, что там сосновый лес

Суд вкотре визнав – Вадатурський незаконно «поімєл» ділянку в лісі «Маяк». Але мультиміліонер “вчепився в неї зубами”

Землю на «Маяке» Алексей Вадатурский получил незаконно, — решение одесского суда. ВИДЕО

Вадатурський хоче «пошити у дурні» громадськість?

Лес для прокурора

Николаевские активисты требуют сноса элитных коттеджей в зоне “Маяк”

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

 

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button