Статьи

«Потоки грязных денег стекаются к губернатору», - нардеп потребовал от Порошенко немедленно уволить Мерикова

Народный депутат Аркадий Корнацкий утверждает, что задержанный за вымогательство Николай Романчук всего «верхушка айсберга» и он, якобы ничего не мог предпринимать без указания главы Николаевской облгосадминистрации Вадима Марикова. В связи с этим, нардеп обратился к президенту Украины с требованием уволить губернатора Мерикова, — сообщает издание
Преступности-Нет.

Текст обращения к президенту Аркадий Корнацкий разместил на своей странице в Facebook и в блогах на ряде ведущих украинских сайтов.

«Ни для кого в Николаевской области не секрет, что Романчук — несамостоятельная фигура, он и шагу не мог ступить без ведома своего непосредственного руководителя Вадима Мерикова. А найденные у него при обыске 300 тысяч долларов — просто копейки по сравнению с масштабами коррупционных финансовых потоков в Николаевской области, которые контролирует Вадим Мериков», — отмечается в обращении Корнацкого.

Кроме того, Корнацкий отмечает, что уже неоднократно направлял к Порошенко факты, якобы, преступной деятельности губернатора Вадима Мерикова.

Также, народный депутат заявляет о подконтрольности николаевских правоохранителей Мерикову, которых он, якобы, «использует их для покрывательства своих теневых схем».

«Благодаря близкому знакомству с Министром внутренних дел Аваковым весной 2014 он добился назначения на должность начальника Главного управления МВД Украины в Николаевской области своего родного брата, А.Мерикова, а в августе 2014 сменил его на так же преданного ему лично В. Гончарова. Сейчас «милиция на Николаевщине существует исключительно для коррупционных потребностей Мерикова, «крышевания» криминального и теневого бизнеса», — пишет Корнацкий.

В частности, нардеп Аркадий Корнацкий приводит в пример факты остановки люстрации в области, крышевания Николаевского глиноземного завода, завода «Зори-Машпроект» и почти всего остального легального и нелегального бизнеса в области.

Напомним, мы писали: на взятке в 100 тыс. долларов задержали заместителя
главы Николаевской ОГА — Героя Украины Николая Романчука (ВИДЕО)

Под домом Романчука в Балабановке СБУ нашла сеть туннелей с золотыми
слитками, старинными иконами, оружием…

Романчука взяли под стражу и установили залог в 5,5 млн.грн. Он заявил,
что таких денег у него нет (ВИДЕО)

«Як обіцяв, у продовження статті «Влада Миколаівщини як дзеркало української революції» публікую мої звернення до Президента України стосовно злочинної діяльності банди керівників Миколаївської області — Мерікова, Романчука та іх «команди».

Сьогодні друкується один із моїх перших листів до Президента на цю тему, від 30 березня 2015 року, їх було ще декілька.

Повної впевненості, що Президент отримав їх офіційними каналами, нема, тож покладемося на пресу — може, дійде. Краще пізно, … а вже таки пізно», — пишет Корнацкий.

Лист Народного депутата Аркадія Корнацького
до Президента України Петра Порошенка

Президенту Украіни
П.О. Порошенку
Високоповажний пане Президенте Украіни!

Оновлення української держави ,подекуди, повністю плюндрується, причому не стільки якимись утаємниченими ворогами, скільки деякими новими службовцями, призначеними на високі посади після Євромайдану.

 

Саме така ситуація на Миколаївщині, і вона почала складатись вже 23 лютого 2014 року зусиллями В.Мерікова, нинішнього голови Миколаівськоі обласної державної адміністраціі.

 

Одразу ж після перемоги Євромайдану, з урахуванням новоі ситуації, В.Меріков розгорнув співпрацю на нових умовах з місцевими «регіоналами» і ділками тіньової економіки, з якими він мав давні дружні й ділові стосунки. Відбулася переорієнтація корупційно-хабарницької системи області на нових можновладців, перехід злочинних контактів, потоків, «ланцюжків» із рук в руки.

 

Ось лише один приклад: відбулася така непересічна подія, як зустріч Мерікова,за посередництва й участі бувшого голови ОДА Круглова, з представниками власників Миколаівського глиноземного заводу (МГЗ) з приводу «переадресації» хабарів, які платяться «на Миколаїв і на Київ» за «закривання очей» державних органів на деякі аспекти діяльності МГЗ.

 

З перших же днів після перемоги Майдану В.Меріковим було взято курс на продовження в області всіх тіньових бізнесів і корупційних схем та збереження в органах влади надійних «кришувальників» та виконавців цих злочинних діянь, а ними були і є бувші «регіонали» або їх ставленики.

 

Цілеспрямоване збереження Меріковим при посадах в органах державної влади та місцевого самоврядування Миколаівщини «команди» Партіі регіонів і, як наслідок, повна відсутність будь-яких очікуваних народом змін — наріжний злочин Мерікова, запорука вчинення всіх його подальших злочинів.

 

Для втілення антимайданівських планів Меріковим та його оточенням, під демагогічним прикриттям балачок щодо необхідності збереження в області соціального спокою, починаючи з 24 лютого 2014 року, була розгорнута кампанія дискредитації непідконтрольних їм, патріотичних громадських діячів та рухів, зупинені громадські люстраційні процеси, коли Народні віче й Народні ради спонукали найбільш одіозних чиновників-регіоналів писати заяви про звільнення з посад, що могло в лічені дні безболісно здійснити справжню народну люстрацію й суттєве очищення органів влади. А саме цього новоявленим злодіям при посадах і не було потрібно.

 

Зупинення здорових «майданівських» процесів, зачистка обласного громадського активу від людей, які явно не дивитимуться крізь пальці на махінації нових очільників обласної влади, були вкрай необхідні Мерікову для формування повністю підконтрольної йому «команди», яка допомагатиме у зловживаннях і мовчатиме, і для розстановки цих людей на всі керівні посади у області.

 

За підтримки у Києві, в першу чергу з боку А.Яценюка, Меріков даної мети досяг, і вже з березня 2014 року, з призначенням головами облдержадміністріції та облради його ставлеників М.Романчука і Т.Креміня, він очолив корупцію на Миколаївщині.

 

З метою убезпечення своєі незаконної діяльності, завдяки близькому знайомству з міністром внутрішніх справ Украіни А.Аваковим, В. Меріков навесні 2014 року добився призначення на посаду начальника Головного управління МВС Украіни в Миколаївській області свого рідного брата, А.Мерікова, а в серпні 2014 року змінив його на так само відданого йому особисто В. Гончарова.

 

І той, і інший на час призначення на посаду перебували на пенсії і жодною мірою не відповідали вимогам до особи начальника обласної міліціі, що вже дало логічні наслідки : рівень злочинності на Миколаївщині стрімко пішов вгору, а сепаратизму, у разі його спалаху, міліція не лише не перешкоджатиме, а ще й сприятиме, і в 2014 році він був стриманий на Миколаівщині не завдяки місцевим органам влади, а виключно завдяки рішучим діям самостійних громадських формувань — заслуги Мерікова в тому нема жодної.

 

«Кишенькові» начальники Головного управління МВСУ в Миколаївській області не тільки створили тепличні умови для злочинної діяльності Мерікова та зловживаннь з його боку цим силовим ресурсом, але й повністю заморозили розслідування всіх резонансних справ, зокрема виборчих і службових, в тому числі в Первомайському і Врадіівському районах.
Міліція на Миколаївщині існує виключно для корупційних потреб Мерікова, «кришування» кримінального й тіньового бізнесу, прикриття «титушок», а останнім часом чомусь ще й «зміцнюється» кадрами з Луганщини, які відомі як хабарники й прихильники сепаратистів.

 

Суспільно-політична стабільність на Миколаївщині при такому «губернаторі» й такій міліціі — міф, який вщент зруйнується при перших же потрясіннях. Потрібно негайно змінити весь керівний склад обласної міліціі та різко пожвавити розслідування кримінальних проваджень, особливо резонансних, в тому числі щодо виборчих, антимайданівських злочинів та сепаратизму.

 

З тією ж метою — убезпечення себе від переслідування за злочинну діяльність — В. Меріков намагався добитися повернення в Миколаівську обласну прокуратуру свого близького друга, бувшого прокурора Миколаївщини М.Стоянова, оскільки корупційна «співпраця» з прокурором Миколаівськоі області В.Комашко у Мерікова не склалась і він вже домігся його усунення з посади. Мені відомо, що свого часу з боку Мерікова до В.Комашка надходили пропозиції щодо «співпраці» в корупції, але вони були відхилені.
За наявною інформацією,плани повернення М.Стоянова, самого відомого на Миколаївщині «злодія при законі», до посади облпрокурора, плекаються й досі.

 

На Миколаївщині широко відомо про декілька напрямків корупційної «діяльності» В.Мерікова, один з них практично відкритий, «офіційний», інші — підпільні.

 

«Офіційна» діяльність з корупційними цілями ведеться шляхом призначення «своїх людей» на керівні посади в органах влади і управління, а також у підприємствах і організаціях із значними матеріальними ресурсами та фінансовими потоками,з метою заволодіння частиною цих коштів та ресурсів.

 

Прикладів таких призначень чимало, від «Зорі-Машпроект», де він прилаштував родича на фінансову посаду з очевидною метою контролювати сумнівні платежі, до державних сільгосппідприємств, де головною ціллю є заволодіння землею.

 

Дуже резонансною, на всю область, була зміна в кінці 2014 року керівництва «Миколаівоблтеплоенерго», із офіційними звинуваченнями з боку Мерікова на адресу директора підприємства у численних зловживаннях і з паралельними бандитськими погрозами фізичної розправи на його адресу. Директора було змінено на ставленика Мерікова, і кращим доказом корупційної вмотивованості даного кадрового «подвигу» Мерікова є те, що зміна директора не покликала за собою ні його кримінального переслідування, ні покращення фінансових показників діяльності підприємства — просто почалось «освоєння» фінансів підприємства «командою» Мерікова.

 

І таких прикладів захоплення Меріковим підприємств «регіоналівськими» методами — десятки, і кожного разу це удар по репутації влади.

 

Без всякого сумніву, на кожному із підконтрольних Мерікову підприємств йде розкрадання коштів та інших ресурсів у всі можливі способи, що може бути легко виявлено об’єктивним слідством.

 

Також є широко відомими діі Мерікова по заволодінню державними сільгосп- підприємствами і незаконними доходами від них.

 

Навесні 2014 року Меріков посприяв призначенню на посаду директора ДСП «Агрономія» Арбузинського району одіозного, раніше судимого, ненавидимого співробітниками підприємства (раніше він вже був директором) С.Чмиря, і забезпечив йому «дах», який дозволив Чмирю відновити знущання над працівниками підприємства, розкрадання його майна й коштів, надходжень з державного бюджету, та украсти більшу частину урожаю 2014 року з площі близько 6 тис. га ріллі, а це багатомільйонні суми.

 

Господарські злочини Чмиря під «дахом» Мерікова продовжуються, в тому числі спрямовуються на «прихватизацію» підприємства, злочинні «доходи» діляться «по чину».
Під час президентських виборів 2014 року Чмир за наказом Мерікова вчиняв також і виборчі злочини — примушував селян, під загрозою звільнення з роботи і навіть фізичної розправи, голосувати за Ю.Тимошенко.

 

Другий, не менш ганебний і відомий в області приклад — захоплення Меріковим і його людьми державного сільгосппідприємства «Реконструкція», коли для заволодіння його майном і 8 тис. га землі, на виду всієї області, голова ОДА протягом декількох місяців реалізував весь арсенал рейдерських дій. Цей злочин теж триває, не зважаючи на опір трудового колективу і можливий соціальний вибух.

 

Третій приклад — підла спроба Мерікова, у змові з корупціонерами ФДМУ та Кабміну, скасувати практично завершену приватизацію селянами державного с/г підприємства «Миколаївське» (село Полянка Арбузинського району) — знову ж таки, з корисливою метою. Це був кричущий факт: дозволу на приватизацію цього підприємства, включаючи розпаювання землі, селяни добились ще за злочинної влади Януковича, у 2012 році, а за демократичної влади Порошенка, в жовтні 2014 року, голова ОДА зробив усе від нього залежне, щоб позбавити людей законного шматка хліба!

 

Звісно, основний негатив від такого злодійства падає на Президента Украіни, який призначив такого мерзотника-губернатора!

 

Тільки за мого втручання плани злодія були зірвані, селянська приватизація була завершена, довіра до Президента певною мірою відновлена.

 

І таких діянь з боку Мерікова та членів його «команди», які для всього населення області є очевидно корупційними, сотні!

 

Значно більше, ніж «офіційних», є прихованих корупційних та інших злочинних діянь Мерікова.

 

В області течуть гігантські, багатомільярдні тіньові фінансові потоки від бувших ринків облспоживспілки, сотень інших роздрібних і гуртових ринків, тисяч незаконно діючих «торгівельних точок», незаконного видобутку металолому і його перевалки в портах, незаконної розробки корисних копалин, сміттєзвалищ, контрабанди, незаконної конвертації валют, наркоторгівлі, браконьєрства, підпільного грального бізнесу, афер із земельними, лісовими, мисливськими угіддями, реалізації необрахованої сільгосппродукції, від газових, енергетичних, промислових підприємств,пасажирських автоперевезень, незаконної експлуатації автотранспорту,від надходжень з державного та місцевих бюджетів на дорожні роботи, соціальні компенсаціі, безробіття і так далі по всіх видах легальної та нелегальної діяльності.

 

«Струмок» брудних коштів тече до Мерікова практично з кожного із перелічених видів «бізнесу». Перелік конкретних злочинів Мерікова практично дорівнювався б переліку всіх його реальних діянь у посаді голови ОДА, навести їх всі нереально, інформацією про них забиті ЗМІ й суспільство.

 

Останні повідомлення: потужній дніпропетровській фірмі, з грубими порушеннями законодавства, Меріковим надана можливість видобутку марганцевої руди в Первомайському районі; перший заступник голови ОДА Романчук дає «зелене світло» на підпільний видобуток металолому з ракетних шахт; Меріков бере з перевалки металобрухту в порту 10 дол/т, що складає понад 100 тис. дол. на місяць; з дозволу Мерікова почали різати на металолом … Миколаівський аеропорт (!) — стратегічно важливий для області й усього півдня Украіни об’єкт! І в цей час Меріков пропонує Кабміну забрати аеропорт у державну власність, а з нього вже вивезли і здали в брухт понад 150 тон металоконструкцій!

 

Про ще один порт, тільки вже морський: одна із останніх водно-земельних оборудок Мерікова — незаконна передача понад 160 га акваторії Бугського лиману під будівництво приватного порту.

 

Вся незаконна діяльність в області і відповідні тіньові фінансові потоки, що розквітли буйним квітом при «регіоналах», бережливо зберігаються й використовуються Меріковим, а також активно впроваджуються й нові «заробітки».

 

Ось повідомлення про один із них, яке я отримав безпосередньо від обізнаноі людини:

 

«В правому крилі будівлі обласної державної адміністрації, де знаходиться кабінет помічника Мерікова, є кімната для відмітки відряджень. Там сидить чоловік, який викликає до себе з усієї області на індивідуальні бесіди керівників підприємств і організацій, які мають право самостійно проводити тендерні закупівлі продуктів харчування, наприклад, для інтернатів, лікувальних закладів тощо. Їм ставиться конкретне завдання про розірвання діючих договорів і укладення нових договорів з постачальниками, яких вказує ця «людина Мерікова». За відмову або розголос — погрози звільненням із займаної посади та переслідуванням силових структур.
Також, «люди Мерікова» направлялись до мерів міст і ставили конкретні завдання по «відкатах» в сумі до 70% від «зароблених» коштів, які могли бути отримані при 15-20% «відкатах» від переможців будь-яких тендерів».

 

Чи потрібні ще якісь коментарі щодо цинізму Мерікова: він обдирає все і всіх, до соціальних установ включно!

 

Глибокий соціальний песимізм, що поширюється Миколаївщиною внаслідок такої діяльності обласної влади, знаходить відображення в антидержавних настроях та масових відмовах від мобілізації : за кого ми маємо йти кров проливати, за оцю мразь, яка краде й наживається навіть під час війни ?! — кажуть люди з приводу мобілізації.

 

В області зміцнюються позиції «регіоналів», ширяться сепаратистські настрої — навіть там, де їх раніше не було — крім того, відбувається незрозуміла масова ротація співробітників міліціі Луганщини, причому дуже сумнівних з точки зору патріотизму, в обласні й районні міліцейські структури Миколаївщини. Таке враження, що Меріков цілеспрямовано готовить Миколаівську область під донецько-луганський сценарій.

 

Специфічною була і є діяльність Мерікова в громадсько-політичній сфері. У мене є обгрунтовані підстави вважати, що він причетний до «продажу» перемоги опозиції на 132 в/о у виборах народних депутатів 2012 року, до «здачі» повторних виборів на цьому ж окрузі у грудні 2013 року, до співпраці з «регіоналами» в інших виборчих кампаніях.

 

Про президентську виборчу кампанію 2014 року я вже згадував: Меріков зловживав адмін ресурсами на користь Ю.Тимошенко, грубо порушуючи законодавство.
На виборах до Верховної Ради у 2014 році обласний штаб Блоку Петра Порошенка, який незрозуміло чому очолювала стовідсоткова людина Мерікова, Олена Кисельова, зробив для БПП абсолютно всю можливу шкоду — навіть в наметах БПП розповсюджували агітацію «Народного фронту». Проти мене, кандидата від БПП, він задіяв, на замовлення кандидата-регіонала Капацини, весь наявний адміністративний та інформаційний ресурс, фактично ставши співучасником останнього у числених виборчих злочинах.

 

В тому, що в області перемогли ще чотири «мажоритарники» від БПП, жодної заслуги Мерікова нема — це виключно заслуга цих людей і БПП.

 

В даний час, знову ж таки незрозуміло з яких причин, люди Мерікова допомагають Андрію Вадатурському створювати місцеві осередки партіі «Блок Петра Порошенка — Солідарність», Меріков успішно «відкладає яйця» в черговий для нього політичний «кошик», що я вважаю абсолютно неприпустимим і череватим у майбутньому для Вашої партіі серйозними неприємностями.

 

Зараз Меріков «підгодовує» і залучає до політичних провокацій «титушок», оформлених у громадські формування, та маргіналів, які називають себе «Правий сектор». За його дорученням, користуючись прикриттям начальника обласної міліціі Гончарова, вони відкрито ведуть антидержавну й антипрезидентську діяльність. Частина з них вже вчинила важкі злочини, в тому числі під час виборів, але жодні кримінальні провадження щодо них не ведуться — Меріков дає їм гарантії недоторканості й дані гарантії діють, тому що міліцією керує слуга Мерікова.

 

В надзвичайному кризовому стані знаходиться економіка Миколаівщини, в тому числі сільське господарство, на якому все тримається, і діяльність Мерікова з його корупційними і рейдерськими апетитами може добити підприємництво.

 

При цьому, всі негаразди в країні й Миколаївській області, які виникають здебільшого або винятково через корумповану виконавчу владу і Мерікова особисто, він підло «списує» на Президента Украіни. Спілкуючись із своїми однопартійцями в місцевих осередках, він так і каже (російською): «Валите все на президента, он глава госудаства, пусть за всё отвечает!»

 

Не менш красномовним є ставлення Мерікова до виконання кадрових рішень Президента Украіни від 29 липня 2014 року : вже протягом семи місяців (!) в усілякі підлі способи Меріковим вчиняються перешкоджання призначенню на посади голів РДА північних районів Миколаївщини пропрезидентських кандидатів — людей, які ніколи не підуть на корупційні злочини, що є змістом всієї «діяльності» Мерікова!

 

Загалом, є більше ніж досить підстав оцінювати соціально-політичну, морально-правову й економічну ситуацію на Миколаївщині критичною — такою, що потребує негайних кадрових рішень, повної зміни вщент корумпованої обласної влади і запровадження очікуваних суспільством змін.

 

В протилежному випадку область на перших же виборах проголосує за «регіоналів», популістів і маргіналів усіх мастей і підпаде під сепаратистські настрої, які вже зараз зростають.

 

Мені відомо, що Управління СБУ по Миколаївській області давно володіє інформацією щодо значної частини злочинів Мерікова, що дана інформація направлялись керівництву СБУ, тому відсутність до цього часу будь-яких дій правоохоронних органів щодо злочинів Мерікова викликає подив і занепокоєння.

 

Вельмишановний пане Президенте Украіни!
Миколаівщина — складний в соціально- політичному плані регіон, але в 2012-2014 роках миколаївці показали, що вони справжні українці. Вони теж доклали зусиль до перемоги над бандовладою Януковича, повірили Вам і в життя по-новому, в світле майбутнє. Неприпустимо вбивати цю віру і надію людей, а зараз це робиться декількома жадібними подонками, причому з ганебним використанням перемоги Майдану та під прикриттям Вашого імені й посади.

 

Від усіх чесних мешканців Миколаївщини переконливо прошу: звільніть якомога скоріше з державних посад В.Мерікова та його ставлеників, не дайте їм остаточно зневірити людей і затягти Миколаівщину в сепаратизм і війну, до чого вони ведуть область своєю злочинною антиукраїнською «діяльністю».

 

З великою повагою,
Народний депутат Украіни
від 132 виборчого округу (Миколаівщина) А.Корнацький.

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. когда уже нажрётся эта власть перестанет лгать и воровать....... и даст народу наконец-то спокойно и полноценно жить и развиваться ...

    1. Этому дедушке вечно все ненравится,чтото ищет,вынюхует,хочет все подзаработать!!!

    2. Схему управления страной в одиночку не изменить. Становись в стройные ряды воров - другого выхода нет- это сегодня модно. Плюй в холопов- им всё всё равно- они безразличны ко всему! Воруй.

  2. Корнацкий ставши депутатом (липовым) как то сразу забыл про свой славный путь бизнесмена агрария, про свои махинации с землей, про подтасовки документов, про покупку голосов бабушек на выборах с помощью гречки. До сих пор его владение землей вызывает большие сомнения у людей. А тут он корчит из себя глашатая правды, да это такая же сволочь рвущаяся к власти. Аркаша,ничто не забыто и как ты получал гражданство в России и как там тебе дали пинка под зад и как тут тебя ловили за неуплату налогов и махинации с землей и как ты поносил Украину в сенате США заверяя свято выполнять указания Штатов. Мразь ты перекрашенная Аркаша, хамелеон.

  3. А ведь именно то что сейчас делает Корнацкий называется словом месть. Именно Романчук и Мериков и прочие руководители Николаевской банановой области щемили в свое время этого проходимца Корнацкого. Земельный олигарх ничего не забыл, он мстит не понимая, что у самого в домике препрятаны такие же запасики на черный день. Украина ты попала и с Романчуками и с Меринами и с Корнацкими и с Сенкевичами бездельниками бизнесменами олигархами.

  4. То что Романчук без ведома мерикова, принимал платные решения ну или способствовал их принятию, ежу понятно. На роже романчука все написано де--л, вот и пользовался этим мериков, руками этого недоумка бабло заколачивал. А сейчас начнется болезни колюни, это мне подарили и то мне подарили, а это не я и хата не моя, и 5 лямов найдутся на залог. Ну не будет же он все брать на себя и сидеть за всех, вот мерикову и прийдется попотеть и бабосиков отстегнуть что колюню вытащить и обелить, а тат молчать будет. Но есть друзяки у мерикова, борюсик тот поможет в беде не оставит. короче цирк уродов и больше ничего.

  5. надо с параши начинать,который сидит как баран,ездит по украине и торгует своим епалом то там то сям ,ничего не предпринемая, он всё знает,просто оно гавно изначально было ясно,,а если у власти гавно,то и по ногам оно течёт...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button