Статьи

Мер новий, а схеми старі. Фірма «регіоналу» отримає за благоустрій Миколаєва 11 мільйонів

Миколаївська мерія віддасть «регіоналу» за благоустрій 11 мільйонів

Департамент ЖКГ Миколаївської міськради в квітні за результатами тендерів уклав з ТОВ «Миколаївзеленгосп» три угоди про закупівлю послуг з благоустрою території на загальну суму 6,20 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією торгів передбачено, що протягом 2016 року фірма повинна проводити санітарне очищення, кронування обрізку та знесення дерев, викошувати газони та доглядати за зеленими насадженнями.

Роботи замовлено в трьох районах Миколаєва.

Заявки на торги з озеленення Інгульського району крім «Миколаївзеленгоспу» подали три компанії. Але конкурсний комітет відхилив дві пропозиції через відсутність копії договорів та копії актів виконаних робіт зі знесення дерев із залученням альпіністського спорядження.

Мова йде про пропозиції ТОВ «Проектбудсервіс-Юг» та ТОВ «Пантеон». Перше пропонувало виконати роботи за 1,96 млн грн, що на 3% дешевше від вартості пропозиції переможця. Засновником ТОВ «Проектбудсервіс-Юг» є Оксана Настасю, а директором – Сергій Молчан.

Ще більш нижчу ціну за своїх послуги пропонувало ТОВ «Пантеон», пропозиція якого була на 23% дешевшої від пропозиції переможця. Заснувала цю фірму в Одесі Ірина Коваліш. Директором  з кінця лютого є Валерій Примасюк.

На початку квітня до угоди було внесено зміни і її сума була зменшена з 2,03 млн грн. до 1,88 млн грн.

В цей же день були внесені зміни щодо суми угоди з «Миколаївзеленгосп» щодо озеленення в Корабельному районі. Вартість робіт з 1,33 млн грн. була зменшена до 1,02 млн грн. На торги з закупівлі послуг в Корабельному районі свої пропозиції подавали також ФОП Савенюк та КП «Санітарна очистка міста», але вони були дорожчими. Крім того, конкурсний комітет через відсутність все тих же копій договорів про знесення дерев із залученням альпіністського спорядження відхилив пропозиції ФОП.

За отримання замовлення на озеленення Центрального району Миколаєва з ТОВ «Миколаївзеленгосп» змагалося КП «Міськзелентрест», пропозиція якого була дорожчою. Спочатку сума угоди з «Миколаївзеленгосп» складала 4,19 млн грн, але 4 квітня було внесено зміни до договору і його вартість зменшена до 3,30 млн грн.

Таким чином, в один день департамент ЖКГ вніс зміни до всіх трьох угод з «Миколаївзеленгосп», здешевивши їх на 1,36 мільйонів.

Замовлення послуг з озеленення в четвертому районі Миколаєва – Заводському, Департамент ЖКГ поки що відклав. 30 березня в «ВДЗ» він повідомив про відміну торгів через недостатню для їх проведення кількість пропозицій.

Бенефіціаром ТОВ «Миколаївзеленгосп» є екс-депутат Миколаївської міськради від Партії регіонів Віктор Буров.

За даними «ВДЗ», крім згаданих трьох угод про озеленення Департамент ЖКГ Миколаївської міськради в цьому році уклав ще дві угоди з ТОВ «Миколаївзеленгосп» на догляд за фонтанами та МАФами, а також за квітниками. Спочатку сума цих угод складала 5,86 млн грн, але  потім вона була зменшена до 4,56 млн грн. Внесення змін відбулося в один день з внесення змін до договорів про озеленення. Таким чином, загальна сума угод на 2016 рік з ТОВ «Миколаївзеленгосп» була зменшена на 2,36 млн грн. до 10,76 млн грн.

«Зеленхаос» за бюджетные деньги.
Журналистское расследование

За даними Центра журналістських розслідувань (Миколаїв), В 2010 році «Миколаївзеленгосп» приватизував обласну комунальну агрофірму «Зелене господарство», яке й займалося озелененням міста. Після цього «Миколаївзеленгосп» отримувати замовлення від райдержадміністрації Миколаївщини та Департаменту ЖКГ Миколаївської ради замовлення, сума яких на кінець 2015 року склала понад 84 млн грн. В грудні минулого року прокуратура Миколаївської області повідомила, що відкрила кримінальне провадження по факту приватизації «Зеленого господарства».

Наши гроши

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button