Пригоди

Нардепці Кормишкіній обрали запобіжний захід - Кім та Арахамія виступили поручителями

Досудове розслідування по справі триває

Цей материал також доступний

23 жовтня 2024 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалив рішення про запобіжний захід для народної депутатки України від Миколаївської області Ірини Кормишкіної, підозрюваної у незаконному збагаченні. Як повідомляє спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), для депутатки обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Поручителями виступили голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

На Кормишкіну накладено низку процесуальних обов’язків:

  • повідомляти про зміну місця проживання або роботи;
  • здати закордонні паспорти та інші документи, що дозволяють виїзд за кордон;
  • утримуватися від спілкування з визначеними особами.

Обов’язки покладено на термін два місяці. Після ознайомлення з повним текстом рішення суду буде розглянуто можливість оскарження запобіжного заходу.

За даними досудового розслідування, у 2021-2022 роках Ірина Кормишкіна придбала активи, вартість яких перевищує її офіційні доходи та заощадження на понад 20 мільйонів гривень. Зокрема, депутатка придбала будинок поблизу Одеси, що, як вважає слідство, було здійснено за необґрунтовані активи через юридичну особу.

Ірина Кормишкіна, відома раніше під прізвищем Аллахвердієва, стала фігуранткою справи після того, як 16 жовтня правоохоронці повідомили їй про підозру. Її чоловік Юрій Кормишкін заявив, що згадані 20 мільйонів гривень його дружина отримала у спадок від батька. Він наголосив, що родина відстоюватиме свою правоту в суді.

Досудове розслідування по справі триває.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button