Пригоди

Групове зґвалтування 14-річної дівчинки: двоє обвинувачених вирішили мобілізуватися

Мобілізація чи втеча від правосуддя: обвинувачені у зґвалтуванні дівчинки на Закарпатті намагаються уникнути суду

Цей материал також доступний

Двоє молодиків, обвинувачених у зґвалтуванні 14-річної дівчинки на Закарпатті, намагаються уникнути правосуддя через мобілізацію. Про це повідомила юридична компанія «Міллер», яка захищає інтереси потерпілої в апеляційному суді.

Юристи стверджують, що Обухівський районний територіальний центр комплектування (РТЦК) Київської області, ймовірно, сприяє обвинуваченим. Справа в тому, що молодики, які постійно проживають на Закарпатті, раптово вирішили звернутися саме до РТЦК в іншому регіоні, хоча не мають військової освіти, не проходили строкової служби і не є офіцерами запасу. Такий крок, на думку адвокатів, виглядає як намагання уникнути відповідальності, адже мобілізація відбулася перед завершальними дебатами в суді.

«Чому вони поїхали до іншого регіону? І чому мобілізація відбувається саме перед оголошенням вироку?», – запитують юристи, порівнюючи цю справу зі скандальною Кагарлицькою справою, де аналогічний сценарій використовували для уникнення покарання.

На сьогоднішній день суд отримав клопотання захисту про перенесення розгляду справи через мобілізацію, надавши копії повісток. Якщо це підтвердиться, процес можуть відкласти до завершення демобілізації. Адвокати потерпілої переконані, що це лише спроба затягнути справу, аби уникнути вироку.

Хронологія справи

Зґвалтування сталося 24 серпня 2021 року у селі Верхні Ворота на Закарпатті. Троє десятикласників заманили 14-річну дівчинку до підвалу, де один із них ударив її, інший – стиснув голову, а третій – роздягнув та зґвалтував. Увесь процес вони знімали на відео. Коли відео потрапило до інших школярів, злочин набув резонансу.

У березні цього року Воловецький районний суд виніс вирок: п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном у два роки. Також частково було задоволено цивільний позов потерпілої на 180 тис. грн.

Коли справа викликала загальноукраїнський резонанс, за неї взялися адвокати, які висловили готовність представляти інтереси дівчинки в суді й подали апеляційну скаргу на вирок суду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button