ПолітикаСуспільствоТема дня

"Ми не атакуємо їхню енергетичну інфраструктуру, вони не атакують нашу", - Зеленський про переговори

Переговори можливі, якщо Росія припинить атаки на енергетику та судноплавство

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву, в якій наголосив, що припинення російських повітряних атак на енергетичні об’єкти України та вантажні кораблі може відкрити шлях до переговорів про завершення війни. Таку інформацію оприлюднило видання Financial Times.

Зеленський підкреслив, що досягнення домовленостей у питаннях енергетики та свободи судноплавства було б важливим сигналом того, що Росія може бути готова піти на деескалацію:

“Коли йдеться про енергетику та свободу судноплавства, досягнення результату в цих питаннях було б сигналом того, що Росія, можливо, готова припинити війну”, – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що домовленість між Москвою та Києвом про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі обох країн стала б значним кроком до зниження напруги:

“Ми побачили під час першого саміту миру, що може бути прийняте рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не атакуємо їхні енергетичні інфраструктури, вони не атакують нашу. Чи може це призвести до завершення гарячої фази війни? Я думаю, що так”, – додав Зеленський.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button