Пригоди

Трагедія в Одесі: під час повітряної тривоги померла 13-річна школярка

Повітряна тривога зі смертельними наслідками: дівчинка померла дорогою до укриття

Цей материал також доступний

У навчальному закладі Приморського району Одеси трапилася трагедія — під час повітряної тривоги раптово померла 13-річна дівчинка. Її життя обірвалося, коли учні разом з учителями спускалися в укриття. За попередньою інформацією, дитина померла від серцевого нападу, але точну причину має встановити судово-медична експертиза.

Про це повідомила поліція Одещини.

Подробиці інциденту:

21 жовтня, коли над містом оголосили чергову повітряну тривогу, педагогічний склад разом зі школярами почали евакуацію до укриття. Під час спуску сходами до підвального приміщення 13-річній учениці раптово стало погано. Вчителі одразу викликали бригаду медиків, паралельно надаючи дитині першу долікарську допомогу. Однак, попри всі зусилля, життя дівчинки врятувати не вдалося.

На місце події прибули медики, які одразу розпочали реанімаційні заходи, але, на жаль, дівчинка померла ще до того, як її змогли доправити до лікарні.

Версії щодо причини смерті:

Місцеве видання «Думська» із посиланням на соціальні мережі повідомляє, що дівчинка могла страждати на гостру серцево-судинну недостатність, і саме через це у неї трапився серцевий напад. Однак наразі ця версія не має офіційного підтвердження. Остаточну відповідь мають дати результати судово-медичної експертизи, на яку було відправлено тіло дитини.

Правоохоронці вже внесли інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою “природна смерть”. Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин трагедії.

Актуальність безпеки під час евакуації школярів:

Ця трагічна подія в Одесі вкотре піднімає питання щодо умов, у яких доводиться діяти українським школам під час війни. Зокрема, як організовувати евакуацію дітей, щоб зберегти їхнє здоров’я та життя. У той час, коли багато шкіл змушені перетворювати підвальні приміщення на укриття, виникають питання про їхню придатність для перебування дітей із хронічними захворюваннями.

Нагадаємо ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button