ПригодиСуспільство

Викрито 300 ухилянтів від мобілізації на Закарпатті: ректорку університету заарештовано!

«Студенти»-ухилянти: Ректорку Закарпатського університету затримали за організацію корупційної схеми

Цей материал також доступний

На Закарпатті викрили схему, за якою понад 300 чоловіків призовного віку отримали фіктивні студентські статуси, щоб уникнути мобілізації. Правоохоронці затримали ректорку Східно-європейського слов’янського університету Людмилу Несух та її спільників, серед яких також є колишній проректор університету та співробітник військової служби правопорядку.

Деталі корупційної схеми

За даними СБУ, схема передбачала видачу статусу «здобувача освіти» за 1500 євро, що дозволяло отримати відстрочку від мобілізації. За додаткову оплату — від 500 до 1000 доларів — надавалася можливість затримати мобілізацію. Загалом під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4,5 млн грн у різній валюті, що свідчить про масштаб схеми.

Після розслідування Ужгородська ТЦК скасувала 225 відстрочок від призову, наданих фіктивним студентам.

Розкриття подібних схем по Україні

Корупційні схеми ухиляння від призову виявлено і в інших регіонах України. Зокрема, на Київщині затримано заступника директора фінансового коледжу, який разом з двома співучасниками «заднім числом» оформлював клієнтів до аспірантури за 8 тис. доларів.

У Черкасах було викрито трьох посадовців ВЛК, які продавали фальшиві висновки про непридатність до військової служби за здоров’ям. Всі фігуранти тепер постануть перед судом, де їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Та таких побольше надо закрывать, ректоров под призыв, а ректорок-на первую линию, как мед.сестёр, чтоб в голову вошло, что такими действиями они наоборот препятствуют защите нашей страны!!!!

  2. Треба ще пошерстити наші виші, там теж 100% сидять дядки здорові, що за дітьми ховаються
    "студенти" б**ха

  3. Смотрите-смотрите! Почему дети бросают университеты и идут воевать, потому что если нет Украины - нет ничего! А эти что? Как защищать страну, так мы ничего не должны, а как прятаться - так граждане, так про право на образование вспомнили

  4. От тут треба кричати ГАНЬБА! У нас про універам пройдіться - кілька рот збереться! Можна штурмувати село десь на Херсонщині

  5. оооо. Норм так
    Вони там ховаються по горам
    Нарешті влада стала нормально шукати ухилянтів

  6. ооо. Ну ось і почало все працювати
    так би сразу всіх ловили
    менше б було гвалту

  7. я коли це бачу - дивуюсь
    А чому че не робилось раніше?
    а чому ніхто не несе покарання?

    1. Ірина Боднар Да на сколько я слышал, по-идеи будет ротация, чтоб одни отдохнули нормально, другие их перекрыли. И тогда будет всё будет норм, будет и возможность выходить в отпуск на постоянной основе. В большенстве случаев так и получается, что военным надо отдохнуть и они готовы с новыми силами дальше защищать нашу страну!!!

  8. Так би працювало раніше - таких проблем би не було
    Ну хоч зараз
    Думаю що не все втрачено
    а в загалі, на таке приємно дивитись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button