ПригодиСуспільствоТема дня

На Миколаївщині затримали голову громади за виправдання російської агресії

Вона зазначила, що у війні винні США, і що Україна, за її словами, мала б здатися.

Цей материал також доступний

На Миколаївщині співробітники Служби безпеки України та поліції затримали голову Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади Інну Копійку. За попередньою інформацією, правоохоронці висунули їй звинувачення за статтею 436 частина 2 Кримінального кодексу України, а саме — у виправдовуванні та глорифікації російської збройної агресії проти України.

Що відомо про затримання

Згідно з інформацією ПН, що надійшла від власних джерел у правоохоронних органах, затримання Інни Копійки сталося після того, як її колега під час робочого обговорення заявила, що “Україна сама себе обстрілює”. Зокрема, вона зазначила, що у війні винні США, і що Україна, за її словами, мала б здатися. Такі висловлювання стали підставою для правоохоронців, аби розпочати розслідування щодо поширення та виправдання ідей російської агресії на території України.

Обстріли Куцурубської громади

Цікаво, що Куцурубська громада регулярно фігурує у звітах голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, який практично щодня повідомляє про обстріли з боку російських військових. Як приклад, лише вчора, 14 жовтня, внаслідок атаки дронів FPV Куцурубська громада знову зазнала обстрілів. На щастя, минулося без постраждалих.

Хто така Інна Копійка

Інна Копійка, 1970 року народження, обіймає посаду голови Куцурубської сільської ради з 2015 року. Вона народилася в місті Очаків і закінчила Миколаївське медичне училище. За останніми даними декларації за 2023 рік, Інна Копійка володіє будинком площею 94,4 м² та трьома земельними ділянками загальною площею 3804 м².

Також варто зазначити, що Інна Копійка — це перша дружина Ігоря Копійки, колишнього депутата Миколаївської міськради від партії “Опозиційний блок”. Її колишній чоловік відомий тим, що раніше був головою адміністрації Корабельного району, а також фігурував у справі про хабар у розмірі чверті мільйона гривень. Зараз він заступник голови Миколаївської райради, соратник Ігоря Дятлова.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button