Пригоди

$7000 за зняття з обліку: миколаївські поліцейські ліквідували схему для ухилянтів

Під час обшуку виявили майже 121 тисячу доларів, 1600 євро та понад 50 тисяч гривень, та великий арсенал зброї

Цей материал також доступний

Керівник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) Херсонщини разом із трьома спільниками організували незаконну схему звільнення від служби для чоловіків призовного віку, вносячи недостовірні дані до військово-облікових документів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці з’ясували, що 48-річний керівник РТЦК у Херсонській області організував схему зняття з військового обліку чоловіків призовного віку.

Співробітниця ЦНАПу активно шукала клієнтів, пропонуючи за 7 тисяч доларів зняти їх із обліку, визнаючи їх непридатними для служби.

Після отримання документів і грошей, зловмисниця передавала їх організатору та спільнику, які виготовляли фальшиві документи з необхідними печатками. Після цього четвертий учасник вносив неправдиві дані до реєстру, забезпечуючи “виключення” клієнтів із військового обліку.

Після отримання хабаря слідчі затримали екскерівника та трьох його спільників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час обшуків у їхніх помешканнях і на робочих місцях виявили значні суми: майже 121 тисячу доларів, 1600 євро та понад 50 тисяч гривень, а також документацію, мобільні телефони, автомобілі та великий арсенал зброї: 460 набоїв різного калібру, пістолет, автомат, дев’ять корпусів гранат та п’ять підпалювачів.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб.

Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави на загальну суму понад 6,5 мільйона гривень.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button