Пригоди

«Кріт»: одесит-агент рф у лавах ЗСУ наводив обстріли по українським позиціям

Його затримали під час спроби передати координати військових об’єктів до рф

Цей материал також доступний

СБУ викрила ще одного шпигуна рф у лавах ЗСУ: він планував скоригувати ворожі обстріли на своїх побратимів.

Українські правоохоронці затримали чергового агента російських спецслужб, який вступив до лав Збройних Сил України з метою коригування російських ударів по військових позиціях. Згідно з розслідуванням, зрадником виявився 30-річний мешканець Одеси, який був завербований російськими агентами через Telegram, де шукав підробіток.

Виконуючи вказівки російських кураторів, у серпні 2024 року він приєднався до однієї з військових частин, де збирав дані про місця постійної дислокації українських сил ППО та навчальні центри. Чоловік планував завдати удару саме тоді, коли на об’єктах перебували б найбільші скупчення українських військових. А сам агент планував уникнути атаки, ховаючись за межами частини.

Спецоперація СБУ завершилася його затриманням під час спроби передати координати військових об’єктів до рф. Під час обшуків у нього було вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. Зрадника звинувачують у державній зраді за умов воєнного стану, що передбачає довічне ув’язнення та конфіскацію майна.

Операцію провели фахівці СБУ за участі Спеціалізованої прокуратури оборони Південного регіону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button