Спорт

Миколаївець Юрій Цап - чемпіон міжнародного турніру з фехтування

У заході взяли участь майже 100 спортсменів з 18 країн світу

Цей материал також доступний

У Софії, столиці Болгарії, відбувся престижний турнір з фехтування на шаблях серії Satellite, організований Міжнародною федерацією фехтування (FIE). У заході взяли участь майже 100 спортсменів з 18 країн світу. Серед них найсильнішим став миколаївець Юрій Цап, який виборов золото у особистих змаганнях.

На шляху до перемоги Цап продемонстрував неперевершену майстерність, здолавши серйозних суперників. У 1/32 фіналу він переміг угорця Віга Ботонда (15:8), а в наступному етапі — віцечемпіона Європи Матея Чіду з Румунії (15:10). Далі, у 1/8 фіналу, Юрій зламав опір турецького фехтувальника Мухаммеда Календера, бронзового призера чемпіонату Європи (15:13), а у чвертьфіналі здолав італійця Франческо Бонсато (15:9).

Півфінал приніс Цапу ще одну переконливу перемогу над турком Яманом Фурканом (15:10), а у фіналі миколаївець виявився сильнішим за третього представника Туреччини — Енеса Календерема (15:11), забезпечивши собі титул чемпіона.

Перемога Юрія стала можливою завдяки зусиллям його тренерів Юрія Марченка, Артема Скорохода та старшого тренера команди Дмитра Пундика.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button