Пригоди

Небезпечні нічники загрожують миколаївцям: продукція вилучається з продажу

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу

Цей материал також доступний

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області провели перевірку на місцевих ринках та виявили світильники, що становлять небезпеку для громадян. За результатами експертизи з’ясувалося, що продукція не відповідає встановленим стандартам безпеки та може нести серйозні ризики для здоров’я і життя споживачів.

На ринках були виявлені нічники у вигляді квітки та дитячий світильник у формі іграшки білого кольору. Їх було відібрано для експертного дослідження. За словами представників Держпродспоживслужби, ці нічники мають ряд суттєвих порушень:

  • Відсутність торгової марки, назви виробника або постачальника.
  • Немає позначення номінальної напруги у вольтах.
  • Не вказано символ класу захисту II.
  • Відсутня інформація про модель або тип пристрою.

Крім цього, з’ясувалося, що номінальна потужність не відповідає стандартам безпеки, ізоляція недостатньо захищає від ураження електричним струмом, а механічні характеристики не забезпечують необхідного рівня захисту. Фахівці також зазначили, що ізоляція виробу не відповідає мінімальним вимогам електричної міцності.

“З урахуванням вищепереліченого, продукція визнана загрозою, що становить серйозний рівень, громадським інтересам внаслідок її невідповідності встановленим вимогам, і вживаються заходи щодо вилучення нічників з обігу,” – зазначили у прес-службі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button