ІсторіяСуспільствоТема дня

Народився гімн Вітовки! Урочиста подія до 625-річчя "колиски" Миколаєва

Ого! У Вітовки тепер є свій гімн! ВІДЕО

Цей материал також доступний

28 вересня 2024 року в бібліотеці-філії №18 (що розташована по пр. Корабелів, 12) ЦМБ ім. Кропивницького у Миколаєві відбулась презентація гімну, присвяченого святкуванню 625-ї річниці Вітовки (цю дату в Корабельному районі відзначили 6 вересня). Унікальна подія стала справжнім подарунком для мешканців району, які прийшли привітати народження нової символіки.

Witoldowa łaznia, Balneum Vitoldi, Виноградна Криниця, Witold hammani, Вітовка, Богоявленськ, селище Жовтневе, місто Жовтневе і нарешті – Корабельний район Миколаєва, – ось така хронологія зміни назв поселення, закладеного за наказом Великого князя Вітовта на нашій землі у 1399 році. Саме тоді на місці сучасного Корабельного району була закладена митниця з укріпленням при переправі через Південний Буг.

Автором слів гімну стала просвітянка, активістка та волонтерка Ганна Ханович (Скрипка), а музику написав та виконав заслужений артист України Олександр Сичов. Їхня спільна робота стала відображенням любові до рідної землі та шанування її історії.

На презентації були присутні представники місцевої громади, члени громадських організацій, волонтери та активісти.

Виступи та урочистості

Голова ГО “Вітовське українське товариство”, завідувачка бібліотекою-філією Лілія Полковниченко розповіла про історію району, про те, що у 2021 році Музею історії рідного краю були передані символи Вітовки – прапор та герб. Завдяки спільним зусиллям тепер Вітовка має ще й свій гімн.

Ганна Ханович та Олександр Сичов поділилися історією створення гімну та тим, як у них виникла ця ідея. Особливо захоплюючим став момент виконання гімну — це була хвилююча та емоційна подія, яка запам’ятається надовго.

Відеокліп і історичні кадри

Не менш цікавою частиною заходу стала презентація відеокліпу на гімн Вітовки, створеного бібліотекаркою Людмилою Мердух. Кліп демонструє мальовничі кадри Храму Святого Духу, Богоявленського джерела та інших історичних місць району, а також фото з минулих святкувань.

На завершення урочистостей відома волонтерка Оксана Карпенко подарувала гостям пісню про рідний край, що додала особливої душевності цьому святковому дню.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button