ЕкономікаСуспільство

Орендуй гектар: на Миколаївщині виставлено 142 ділянки

В Україні стартували перші онлайн-аукціони з оренди державних земель

Цей материал також доступний

З 1 жовтня в Україні почали діяти перші онлайн-аукціони в межах проєкту «Земельний банк», що відкриває нові можливості для оренди державних земель. За даними інтерактивної мапи, на Миколаївщині доступні для торгів 142 земельні ділянки загальною площею 19 738 гектарів.

Одні з найбільших ділянок, що будуть представлені на торгах, розташовані саме в Миколаївській області:

  • 1186 гектарів на території Степівської сільради (Миколаївський район), призначені для товарного сільськогосподарського виробництва. Її нормативна оцінка — 34,9 мільйона гривень, а стартова ціна — 4,1 мільйона гривень.
  • 1120 гектарів у Шевченківській сільраді (Новобузький район). Нормативна оцінка — 29,1 мільйона гривень, стартова ціна — 3,4 мільйона гривень.

Початкова дата торгів для цих ділянок поки що не визначена, однак відомо, що до кінця року Фонд держмайна планує виставити на аукціони до 100 тисяч гектарів державних сільськогосподарських земель у 20 областях.

Орендувати землю можна буде на строк від 1 до 25 років залежно від виду сільськогосподарських культур. Стартова ціна аукціону становить 12% від нормативно-грошової оцінки землі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button