Суспільство

Світ не має права мовчати: Зеленський нагадав про трагедію Бабиного Яру

Президент Зеленський вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру у 83-ті роковини трагедії

Цей материал також доступний

У 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру, президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв масових розстрілів, скоєних нацистами у роки Другої світової війни в окупованому Києві. Ця дата нагадує нам про жахливі події, коли німецькі нацисти за два дні вбили понад 30 тисяч мирних жителів єврейської національності.

Президент підкреслив:

29-30 вересня 1941 року, всього лише за два дні, у Києві нацисти розстріляли понад 30 тисяч євреїв. “Дорогою смерті” вони гнали до яру цілими сім’ями – чоловіків, жінок, дітей, вагітних. Масштаби цього зла важко осягнути навіть зараз.”

Він додав, що протягом нацистської окупації у Бабиному Яру було вбито близько 100 тисяч людей, серед яких, окрім євреїв, також були представники інших національностей.

Зеленський наголосив на важливості не мовчати перед лицем зла:

Бабин Яр – це символ того, що найстрашніші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати, мовчати або бути байдужим. Це урок, що режими, які тримаються на страху і насильстві, завжди однакові, але реакція світу має бути іншою.”

Президент також закликав захищати людяність, життя і справедливість, підкресливши, що світ повинен бути об’єднаним у боротьбі проти зла.

“Вічна пам’ять усім жертвам нацистів! Вічний осуд кожному, хто винен у вбивствах у Бабиному Яру!” – завершив президент свою промову.

Щороку 29 вересня Україна вшановує жертв трагедії Бабиного Яру, нагадуючи світу про злочини, які не повинні повторитися.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button