Пригоди

Фейкові виплати: шахраї обманом вкрали у жінки з Миколаєва 180 тисяч гривень!

57-річна жінка з Миколаєва втратила понад 180 тисяч гривень

Цей материал також доступний

У Миколаєві стався черговий випадок шахрайства. Як повідомляє Головне управління поліції у Миколаївській області, зловмисники зняли понад 180 тисяч гривень з банківської картки 57-річної жінки, використовуючи обманливі обіцянки про грошову допомогу.

За словами постраждалої, невідомий чоловік зв’язався з нею через месенджер і повідомив, що їй нараховано грошову виплату від міжнародної організації. Для отримання допомоги жінці було запропоновано встановити додаткову програму через онлайн-магазин застосунків. Після цього шахраї отримали доступ до її банківських рахунків і викрали велику суму грошей.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 8 років. Зараз триває слідство, правоохоронці працюють над встановленням особистостей зловмисників.

Поліція закликає громадян бути уважними, перевіряти інформацію про виплати лише на офіційних ресурсах і уникати встановлення підозрілих застосунків. Якщо вам обіцяють гроші за умови введення особистих даних або встановлення програм, це може свідчити про шахрайство. У разі підозри, необхідно негайно звернутися до поліції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button