СуспільствоТема дня

Чи повернеться мирне небо? Історія захисника з миколаївської бригади, чий син готується до війни

Колишній телевізійник став командиром: шлях "Лиса" з 123-ї бригади ТрО

Цей материал також доступний

“Я мушу докласти всіх зусиль, щоб якомога скоріше повернути мирне небо”, — Володимир “Лис” зі 123-ї (миколаївської) бригади тероборони розповів про свій шлях на фронті

Українські захисники — люди з різними долями, але об’єднує їх одне: бажання зупинити ворога і захистити свою землю. Володимир із позивним “Лис” — один із таких воїнів.

Війна ввійшла в його життя ще у 2014 році, але тоді, через стан здоров’я, він не зміг стати до лав армії. Замість зброї Володимир узяв до рук камеру, адже за плечима мав майже 20 років досвіду як телевізійник. У якості військового кореспондента він знімав події на фронті.

“Вранці 24 лютого 2022 року я набрав друга, який служив у тактичній авіації, дізнатися, чи все добре. Він відповів: “Не хвилюйся, ми піднялися ще за годину до того”, і я заспокоївся”, — розповідає Володимир.

Вже 25 лютого він прийшов до військкомату з готовністю йти на фронт. Не дочекавшись відповіді, Володимир зв’язався з друзями з територіальної оборони.

“Я сказав, що мені байдуже на яку посаду — головне бути корисним. Так я й став командиром стрілецького відділення у 123-й бригаді тероборони”, — ділиться він.

Разом зі своїм підрозділом Володимир брав участь в обороні Миколаївщини, а після звільнення Херсону став до виконання нових обов’язків на правому березі Дніпра. Зокрема, йому довелось займатися питаннями цивільно-військового співробітництва.

“Допомога цивільним, евакуація людей, вирішення гуманітарних питань, робота з тими, хто залишився на деокупованих територіях”, — згадує Володимир. Він відзначає, що частина людей на звільнених територіях досі підтримує загарбників.

Погляди Володимира на майбутнє також не менш тверді. Він вважає, що українському народу доведеться докласти багато зусиль для відбудови країни після війни.

“Я мрію побачити перемогу, але ми повинні бути готові й до тривалої війни. Мій син вже проходить медкомісію і незабаром також піде до війська. А я залишусь у строю до самої перемоги”, — резюмував захисник.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button