Суспільство

Поніжимося на цьому тижні: в Україну йде аномальне тепло з Туреччини та Балкан

Очікується температура вдень від +23 до +29°С

Цей материал також доступний

Аномальне тепло цього тижня очікується в Україні, подекуди пройдуть дощі. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич.

Він пояснив, що над центром та заходом Європи очікується розвиток циклонічної діяльності, через що над територією України переважатимуть повітряні потоки південного та південно-східного напрямку, – пише “Метеопрог”.

“За рахунок такої атмосферної циркуляції, до нас почне надходити тепле повітря з Туреччини та країн Балканського півострова”, – повідомив Кібальчич.

Щодо опадів, то значних дощів найближчими днями не очікується, лише у західній частині часом спостерігатимуться помірні опади.

Погода 23 вересня
На початку тижня на всій території країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень +23…+29 °С, на крайній півночі та у Карпатах свіжіше, +18…+23 °С.

Погода 24 вересня
“Завдяки впливу антициклону збережеться тепла та суха погода у більшості областей нашої країни”, – каже синоптик. Вітер буде 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, у південних областях +12…+17 °С. Вдень повітря по всій країні прогріється до +24…+29 °С, тільки у Карпатах буде +18…+23 °С.

Погода 25 вересня
На більшості території України – переважно без опадів. Вітер південно-східного напрямку посилиться до 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С. Вдень температура знизиться до +21…+26 °С, у західних областях місцями буде +16…+21 °С.

Як теплий вересень вплине на погоду взимку – прогноз синоптикині

Теплий вересень в Україні не означає, що зима буде такою ж м’якою, – каже Наталя Птуха з Укргідрометцентру. Вона пояснила, що немає прямої залежності між теплим вереснем і зимою.

Клімат змінюється, останні 13 місяців температура б’є рекорди. Але це не означає, що не буде морозів – просто їх буде менше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button