Суспільство

ЄС фінансує демонтаж зруйнованої ракетою п'ятиповерхівки в Миколаєві

Почали демонтаж зруйнованої ракетним ударом п'ятиповерхівки на Пограничній

Цей материал також доступний

Вулиця Погранична у Миколаєві знову стала місцем гучних будівельних робіт – тут розбирають п’ятиповерховий будинок, який у 2022 році був частково знищений ворожим ракетним ударом.

Наразі тривають роботи з демонтажу третього та четвертого під’їздів багатоповерхівки. Відповідно до технічного звіту, складеного ще у 2023 році, пошкоджена будівля не підлягає відновленню.

Демонтаж фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу, а роботи організовані міжнародною організацією ПРООН на замовлення міської влади. Цікаво, що спочатку фінансування було спрямоване для Харкова, але пізніше частину коштів передали Миколаєву.

Заступник голови Департаменту ЖКГ Ігор Набатов прокоментував ситуацію:

“Роботи проводяться на замовлення ПРООН за рахунок коштів Європейського Союзу, виділених ще на початку літа. Спочатку вони призначались для Харківщини, але потім частину перенаправили в Миколаїв. В межах цього проєкту також демонтують університет імені Сухомлинського.”

Попри нинішні демонтажні роботи, в місті планують майбутнє відновлення будинку. Формується команда, яка займатиметься проєктуванням і можливим відновленням зруйнованого житла.

“Зараз формується команда з міста та Міністерства інфраструктури для управління проєктом. Цей будинок буде частиною проєкту з подальшого відновлення”, – підсумував Ігор Набатов.

До речі, мешканці цієї будівлі стали одними з перших у Миколаєві, хто скористався програмою єВідновлення та отримав сертифікат на нове житло.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button