ПолітикаСуспільство

Борис Джонсон: Україну потрібно прийняти в НАТО до кінця каденції Байдена

"Путін явно боїться прямого зіткнення з НАТО"

Цей материал також доступний

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликає до якнайшвидшого вступу України до НАТО. Він вважає, що це має статися до закінчення каденції президента США Джозефа Байдена, що, на його думку, є вирішальним моментом для гарантій безпеки України.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на видання The Spectator.

Джонсон пропонує ухвалити це рішення в найближчі місяці, щоб запровадити статтю 5 Статуту НАТО для всієї вільної території України. Таким чином, напад на Україну буде вважатися нападом на всі країни Альянсу. Це, як вважає політик, надасть чіткий сигнал росії: її амбіції на імперське відновлення не будуть підтримані, а будь-які спроби продовжувати агресію призведуть до прямого втручання міжнародних партнерів України.

Експрем’єр також підкреслює важливість розуміння статті 6 Статуту НАТО, яка може тимчасово залишити окуповані території в «сірій зоні» в плані захисту. Проте, Джонсон упевнений, що у разі звільнення цих територій Збройними Силами України, вони теж потраплять під захист НАТО.

Путін явно боїться прямого зіткнення з НАТО”, — підкреслює Джонсон, додаючи, що це може бути тим вирішальним фактором, який зупинить подальшу агресію проти України. За його словами, вступ до Альянсу та гарантії безпеки можуть стати тим, що допоможе завершити війну швидше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button