Пригоди

На Миколаївщині чоловіка облили фарбою і підпалили: постраждалий - у важкому стані

Трьох чоловіків затримано за знущання та підпал людини

Цей материал також доступний

На Миколаївщині стався жахливий інцидент – троє чоловіків жорстоко побили, викрали та підпалили 34-річного Сергія Осійчука, мешканця села Зайчевське. Потерпілий зараз перебуває у важкому стані в реанімаційному відділенні лікарні, отримавши 60% опіків тіла. Лікарі не дають гарантій на його повне одужання, а стан пацієнта називають критичним, – повідоляє Суспільне.

Деталі трагедії

Інцидент стався 8 вересня 2024 року біля села Зайчевське Миколаївського району. За словами поліції, нападники віком 18, 35 та 37 років спочатку побили Сергія Осійчука, посадили його до автомобіля та вивезли в поле за межами села. Там чоловіка облили фарбою, обсипали пір’ям та підпалили. Жорстокі знущання знімали на відео, поки постраждалий горів. Після цього зловмисники погасили полум’я і відвезли його назад додому, де й покинули.

Сестра потерпілого, Олена Осійчук, розповіла журналістам, що її брат іноді працював на цих людей, виконуючи дрібні роботи за гроші, тому вони були знайомі. Вона отримала дзвінок від сусідів, які побачили Сергія, вже облитого фарбою та підпаленого.

“Мені подзвонили сусіди і сказали, що мого брата облили фарбою і підпалили. Його забрала швидка”, – розповідає Олена.

Спасіння на межі

Попри отримані важкі травми, Сергію вдалося вирватися та сховатися у сусідки на подвір’ї. Любов, сусідка, згадує, що постраждалий був у шоковому стані, закутаний у ковдру, і благав викликати швидку допомогу.

“Він заскочив, весь трусився, закутаний у підковдру, сів на стілець, але сидіти не міг. Спочатку я не зрозуміла, що сталося, думала, його руки в попелі. Але потім побачила, що це була фарба”, – говорить Любов.

За словами лікарів, Сергій отримав 60% опіків тіла, і йому потрібна невідкладна допомога. Медики шукають донорів крові, адже для порятунку життя потрібні переливання.

Розслідування та арешти

Поліція Миколаївської області швидко вийшла на слід злочинців. Трьох підозрюваних затримали у порядку статті 208 КПК України. Вони постануть перед судом за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження», ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та ч. 4 ст. 186 «Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Санкції за цими статтями передбачають до 10 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про офіційне повідомлення підозрюваним про вчинення злочину, а слідство триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button