Суспільство

"Хто тут «особливий»? Миколаївці обурені, що у сусідів не вимикають світло

З поверненням відключень світла жителі скаржаться на «привілейованих» сусідів, у яких завжди є електрика

Цей материал також доступний

Жителі Миколаєва знову стикаються з нерівномірністю у розподілі електроенергії після повернення до графіків погодинних відключень. В обленерго пояснили, чому в деяких сусідів світло не вимикають, і закликали до терпіння та розуміння.

З поверненням планових відключень світла, «Миколаївобленерго» почало отримувати численні скарги від споживачів, які вважають розподіл електрики несправедливим. Люди обурені тим, що їхні сусіди, які раніше разом з ними потерпали від відключень, тепер залишаються зі світлом.

У компанії пояснили, чому так відбувається. Насамперед, на період дії військового стану та протягом 12 місяців після його закінчення не застосовуються графіки відключень до населених пунктів, розташованих у 20-кілометровій зоні вздовж державного кордону з Росією та Білоруссю, а також до тих, що знаходяться поблизу зон активних бойових дій.

Іншою причиною є наявність власної генерації. Наприклад, сонячні електростанції, що знаходяться на одній лінії з вашими будинками, можуть забезпечувати безперебійне постачання електроенергії, якщо їх потужність перекриває споживання на 80% і більше.

Крім того, з графіків відключень виключені об’єкти критичної інфраструктури, такі як лікарні, об’єкти водопостачання та теплопостачання.

Фахівці обленерго підкреслили, що схеми електропостачання мають складну структуру. Це означає, що сусідні будинки можуть бути підключені до різних ліній, або навіть окремі частини одного будинку можуть отримувати електроенергію з різних джерел.

Причини, чому у сусідів може бути світло, коли у вас немає:

  1. Близькість до кордону або зони бойових дій (20 км) – відключення не застосовуються.
  2. Власна генерація – сонячні або інші електростанції на одній лінії.
  3. Критична інфраструктура – лікарні, водопостачання, теплопостачання.
  4. Складна схема живлення – будинки поруч або навіть різні частини одного будинку можуть бути на різних лініях.

Важливо! Застосування графіків відключень є вимушеним заходом для стабілізації енергосистеми, яка постраждала через російські атаки. Енергетики закликають мешканців ставитися до цих заходів з розумінням і терпінням.

Читайте новини першими

Связанные статьи

26 комментариев

  1. Хватит вырубать свет в 21 до 0.что вы там экономите? Дайте людям жить хоть немного,и так депресняк.дайте хоть телек посмотреть.задолбало уже с курями ложиться.в Южноукраинске,городе энергеттков по 15 часов без света.дожились до позорища.

  2. Якщо подивитися навіть по графіках для всіх черг, чомусь більшість відключень припадає на 4 чергу.... навіть коли 2 дні, 28,29 серпня, поспіль в період з 18 до 22, коли мають відключати 3 черги, постійно з пари 3ьої та 4ої чергі відулючають тільки 4у. чому? чому на чередувати? за цей тиждень саме в 4ої черзі, щовечері, у пік годину немає світла 4 години з 18 до 22. Ми готові терпіти, питання не в тому.... Питання у справедливому та рівномерному відключенні. В липні відключення були більш-менш справедливі. Дзвонила на гарячі лінії Миколаївобленерго, 1588, 1545, ніхто не бере трубки, або відправляє у інстанцію вище. набридло!!!!

    1. Вчера вечером после 21-00 пошла вынести мусор и посмотреть на привилегированные дома,мы тоже в 4 очереди и несправедливо страдаем больше всех. В среду сидели без света 15 часов!!! В то время,когда некоторые незаслуженно внесены в списки с критической инфраструктурой и сполна пользуются благами. Пример: ул. Дачная,5,там семейная амбулатория,которая работает максимум до 15-00 как поликлиника. В 21-00 весь 6-подъездный дом сияет иллюминацией,а мы сидим в темени. И таких примеров уйма,внесены в список аптеки,магазины,почты и т.д.,которые не работают круглосуточно.

    1. Olha Olha я би подивилася на вас, як ви тішитеся, коли ви по 4-5 годин сдите без світла, стоїте на власному балконі і споглядаєте навкруги, як в сусідніх домах навкруги цілодобово горить світло на сходових клітинах у підїздах, у дворах горять фанарі і працює фонтан. Невже, коли такий дефіцит світла в країні, не можна навести лад у тіх проводах, щоб об'єкти критичної інфраструктури максимально розмежувати від їнших, не таких важливих споживачів.

    2. Наталія Кравчук , а я теж сиджу без світла , як всі і нічого , а інколи сиділа набагато більше і теж нічого , але злість в мене точно відсутня , навколо скільки страждать і втрат , що світло це лише крапля !

    3. Olha Olha
      Из-за таких как вы и творятся все негаразды!
      Молчуны и ссыкуны!
      Нравится - сидите дальше!

    4. Olha Olha
      Твои брат, кум, сват, отец, муж, сын воюют?
      Я три войны, прошёл, два ранения и контузия!

    5. Alexander Babkov , так воюють , а деяких немає нажаль і ніхто з них , не їх родини не скаржаться , що немає світла , бо у всіх біда набагато більша , а де ти там був контужений і які війни пройшов ще треба розібратись , бо чоловіки і жінки з нуля не ображають інших і не ниють !!!!!!

    6. Olha Olha
      Хто тебе ображав?
      Це не образи, це тобі комплімент!
      Хто з твоїх родичів и де загинув і хто воює?
      Не сусіди чи знайоми, які навіть не знають, як тебе звати, а родичі?
      Сидишь без воды и света и дальше сиди!

  3. У Миколаївській області потужно працює Південноукраїнська АЕС. Значить, у Миколаєві не повинні вимикати світло.

  4. Люди... Які ж вони бувають бридкі! Ні, щоб в цей тяжкий час випробувань та обмежень порадіти за тих, кому хоч трохи краще... Я особисто роблю так. Але люди!... І як показує практика, ці "хочунИ справедливості" є першими ватниками, першими зрадниками, першими колаборанти...

  5. Скільки будемо терпіти привілеї для першої черги відключень світла?!!! Завтра першу чергу вимикають практично на дві години (з четвертої до шостої світло все одно нікому не потрібно), а другій аж на шість годин!! І весь час відключень таке саме співвідношення, першу чергу завжди вимикають на 2-4 години менше ніж другу! Питання, яка черга в Кіма та Сенкевича та інших корупціонерів-можновладців Миколаєва?!!!! До речі, перша черга в миколаєві це центр міста, ніякої сонячної генерації тут немає, лікарні є, але усі вони забезпечені генераторами, так що не брешіть!

  6. В мене пропадають ліки які життєво необхідні , але під домом сяють вуличні світильники вони важливіше ніж життя людей

  7. Треба писати, що б взагалі не вимикали світло. Досить на нас заробляти гроші. Все вистачає. Хай не брешуть.

  8. Хуже чем 5 и 6 очередь нету отключений незчисленное количество времени,вообще график не соблюдается.Врут и некраснеют.

  9. Той, хто обурюється, мабуть, ніколи не був у піонерському таборі. Там за запитання: чому у когось є, а в мене нема, били морду, чим швиденько переводили з обурених в ображені

  10. Ну так, переделывайте схемы, переключайте эти дома, туда где идут отключения, что вы нас лечите, сволочи, уже тех домов которые в критической инфраструктуре больше, чем чем тех кого отключают, сидят жопы мнут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button