Пригоди

Ніч жаху в небі: Українські сили збили 13 ракет і дронів

Українські захисники знищили 13 повітряних цілей у ніч проти 18 серпня

В ніч проти 18 серпня українські Повітряні сили продемонстрували високу ефективність у протидії черговій хвилі ворожих атак. Як повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у своєму Telegram-каналі, було виявлено 16 засобів повітряного нападу противника, з яких 13 успішно знищено.

За словами Олещука, ворожі сили застосували різноманітні типи ракет та дронів: “У ніч на 18 серпня 2024 року ворог атакував балістичними ракетами з Курської та Воронезької областей, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БПЛА типу Shahed (район пусків Курська обл. – РФ)”.

Серед виявлених цілей були:

  • одна балістична ракета “Іскандер-М”;
  • дві балістичні ракети KN-23;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59;
  • три крилаті ракети (тип уточнюється);
  • вісім ударних БПЛА Shahed-131/136.

Зенітні ракетні війська Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби знищили 13 повітряних цілей у межах Київської, Сумської та Полтавської областей: дві балістичні ракети KN-23, три крилаті ракети (тип уточнюється) та вісім ударних БПЛА Shahed-131/136.

Генерал-лейтенант також додав: “Інші ракети, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей. Попередньо без людських втрат і постраждалих”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button