Пригоди

Земля і хабарі: як у Миколаєві чиновники "підробляли" на Держгеокадастрі

Чиновники Держгеокадастру у Миколаєві підозрюються у масштабному хабарництві

Цей материал також доступний

Посадові особи одного з відділів управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області опинилися в епіцентрі скандалу, пов’язаного з отриманням неправомірної вигоди. За інформацією прес-служби прокуратури, підозра висунута одразу кільком чиновникам, які діяли за попередньою змовою.

Що сталося?

Згідно з даними слідства, заступник начальника відділу, спільно з начальником відділу та державним кадастровим реєстратором, з січня по березень 2023 року отримували хабарі від сертифікованих інженерів землевпорядників. Ці інженери виступали від імені замовників, хоча послуги, за які чиновники вимагали плату, мали надаватися управлінням безоплатно.

Кількість епізодів та сума хабарів

В ході досудового розслідування було встановлено 9 випадків отримання неправомірної вигоди. Загальна сума хабарів перевищує 40 тисяч гривень.

Наслідки для чиновників

Розслідування веде ОП №5 МРУП ГУНП у Миколаївській області, а оперативний супровід здійснює Управління Служби безпеки України в Миколаївській області. Чиновникам загрожує серйозне покарання: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button