Суспільство

Ми прораховуєм найгірший сценарій і готуємся до живлення від вітряків, - Віталій Кім

Миколаївщина готова до будь-яких викликів

Цей материал також доступний

Під час візиту міністра енергетики Германа Галущенка до Миколаєва 8 серпня начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що область готується до можливих проблем з енергопостачанням через військові загрози. У разі найгіршого сценарію область зможе забезпечити себе електроенергією за рахунок вітрових електростанцій.

Стратегія енергопостачання у найгіршому сценарії

Віталій Кім пояснив, що Миколаївщина вже прораховує різні варіанти розвитку подій, включаючи найгірші. У разі, якщо через військові дії або атаки російської армії виникнуть проблеми з енергопостачанням, область планує використовувати альтернативні джерела енергії, зокрема вітряні електростанції.

Генерація та споживання електроенергії

— Ми готові до різних варіантів розвитку подій, навіть найгірших. Якщо через військові загрози росіян виникнуть проблеми з енергопостачанням, область буде живитись від вітряків. Ми, окрім атомної станції, генеруємо близько 600 МВт під’єднаної потужності, з яких 170 МВт забезпечуються вітровими електростанціями. Тобто ми, без атомної станції, щонайменше вдвічі виробляємо більше, ніж споживаємо. Це дозволить нам підтримувати стабільне енергопостачання навіть у випадку найгірших сценаріїв.

Критична інфраструктура та побутові потреби

Важливим аспектом підготовки є забезпечення електроенергією критичної інфраструктури та побутових потреб населення. Кім підкреслив важливість електропостачання для регіону, враховуючи специфіку місцевої інфраструктури та побутових потреб:

— Окрім цього, ми врахували, що у нас багато критичної інфраструктури, проблеми з водою та водоочисними спорудами. Особливо це стосується міста Южноукраїнськ, де немає газу і людям необхідно готувати їжу на електриці.

Вплив військових загроз

Зважаючи на військові загрози, Віталій Кім наголосив на важливості підготовки до можливих ускладнень, які можуть виникнути через дії російських військ:

— Ми готові точно, питання залежить лише від загроз військових, що росіяни можуть на певний час додати нам складнощів. Але якщо все буде йти за планом, починаючи з вересня, ситуація стане ще легшою.

Підготовка до різних сценаріїв

Кім також повідомив, що в області прораховуються різні сценарії розвитку подій, включаючи найгірші. У випадку критичної ситуації, область буде живитись від вітрових електростанцій, що забезпечить стабільне енергопостачання для всіх мешканців регіону.

— Крім того, ми прораховуємо найгірший сценарій. І в такому випадку, область буде живитись від вітряків. Це допоможе нам бути готовими до будь-яких викликів та забезпечити стабільне енергопостачання для всіх мешканців регіону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button