Суспільство

Батьки проти шкіл: у Миколаєві - на 17% менше першокласників

Чому першокласники залишаються вдома?

Цей материал також доступний

Цього року в Миколаєві до першого класу підуть 2 678 дітей, що на 17% менше порівняно з попереднім навчальним роком. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська під час брифінгу 8 серпня.

Алла Веліховська зазначила, що головною причиною зменшення кількості першокласників є невизначеність батьків щодо форми навчання дітей в умовах війни та нестабільної ситуації в регіоні.

Невизначеність батьків:

“Багато батьків вичікує. Вони придивляються, думають, відпускати чи не відпускати дитину до школи. Є батьки, які вимагають, щоб діти йшли виключно на очне навчання і влаштовують дитину саме туди. Є батьки, які навпаки,” – пояснила вона.

Ця невизначеність призводить до проблем з формуванням класів, адже учні, що навчаються очно, і ті, які вчаться онлайн, не можуть перебувати в одному класі.

Розподіл навчальних форм:

“Є групи батьків, які виступають: давайте вже очне навчання — в Одесі вчаться, а ми досі не вчимося й наші діти страждають. В той же час, коли минулого року — я не буду називати заклад — стало відомо, що заклад буде працювати в очному режимі, за два дні практично 70% батьків забрали документи,” – зазначила Веліховська.

Крім того, для відкриття класу необхідна певна кількість учнів. Спочатку обговорювали, що для організації дистанційного навчання потрібно 20 учнів, потім взяли 25. Зараз цю норму знизили, але точних цифр поки немає.

Нагадаємо, ми исали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button