ЕкономікаСуспільство

Другий український 100-метровий корвет "Гетьман Іван Виговський" спущено на воду в Туреччині

Осадка корвету - 3,9 м

Цей материал також доступний

1 серпня 2024 року на корабельні турецької компанії Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) відбулась урочиста церемонія спуску на воду другого українського корвета класу Ada, названого «Гетьман Іван Виговський» (F-212).

Про цю важливу подію для українського флоту повідомило видання Clash Report у соцмережі Х.

На церемонії спуску були присутні перша леді України Олена Зеленська, міністр оборони України Рустем Умєров, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар та Герой України Мустафа Джемілєв.

корвет класу Ada "Гетьман Іван Виговський"

Довжина корабля 100 метрів, ширина 14,40, осадка 3,90 метрів, повна водотоннажність 2340 тонн, максимальна швидкість 30 вузлів.

«Гетьман Іван Виговський» оснащений найсучаснішим радіообладнанням, артилерійським та ракетним озброєнням, включно з протикорабельними ракетами «Гарпун». На кораблі також передбачено ангар для базування вертольота, що підвищує його функціональні можливості.

Перший корвет, який названо на честь Івана Мазепи, вже готовий і проходить випробування в Чорному морі. Корабель стане флагманом Військово-морських сил України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button