Суспільство

"Миколаїв без бар'єрів": міська рада підтримала ініціативу для маломобільних громадян

Рішення підтримали 29 депутатів

Цей материал також доступний

На сесії Миколаївської міської ради 30 липня 2024 року була схвалена програма соціального розвитку «Миколаїв без бар’єрів». Проєкт програми, був включений до пакетного голосування і прийнятий без обговорення. Рішення підтримали 29 депутатів.

Безбар’єрність – це принцип створення суспільства без обмежень. Це передусім про готовність забезпечити комфортне середовище для всіх. У розробці Плану заходів бере участь потужна команда, що складається з представників влади та громадськості.

Тому програма «Миколаїв без бар’єрів» спрямована на формування комплексної системи реабілітації та інтеграції осіб з інвалідністю, а також на посилення соціального захисту цієї категорії населення та інших маломобільних груп. Крім того, вона передбачає створення безперешкодного середовища для всіх мешканців міста та забезпечення рівних можливостей для отримання послуг у умовах воєнного стану.

Депутат Миколаївської міськради Юрій Степанець висловився про це рішення на своїй сторінці у Facebook, зауваживши, що наразі програма була прийнята лише формально:

“Але… Проголосували поки за слова… І я дуже розраховую на підтримку депутатського корпусу за таке ж завзяте та одноголосне голосування за цифри, які будуть вселяти надію на «безбарʼєрність». Бо як то кажуть «говорити – не бордюри ворочити». У кожного, у кого виникне бажання сказати, що доступність «не на часі» – прохання це озвучити ветеранам та ветеранкам в очі. Усім, хто воювавши за свободу, отримавши інвалідність, отримав несвободу на рідній землі, у рідних містах, у своїх будинках та квартирах”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button