Спорт

Миколаївські паралімпійці вирушають в Париж: хто з них повернеться з медалями?

Шанси та надії

Цей материал також доступний

З 28 серпня по 8 вересня 2024 року в столиці Франції проходитимуть XVII Паралімпійські ігри. Ці Ігри стануть восьмими літніми Паралімпійськими іграми для незалежної України, що є лідером світового паралімпійського руху.

Українські паралімпійці за роки Незалежності взяли участь у 7 літніх і 7 зимових Паралімпійських іграх та вибороли загалом 613 медалей (472 на літніх і 141 на зимових).

Миколаївщина на Паралімпіаді

У цьогорічних Паралімпійських іграх Миколаївщину представлятимуть 9 спортсменів у 4 видах програми: пара плавання, фехтування на візках, пара легка атлетика та пара настільний теніс.

Пара плавання

  • Анна Гонтар – бронзова призерка Паралімпійських ігор у Японії, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи.
  • Сергій Паламарчук – триразовий бронзовий призер XV Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів світу та Європи.
  • Ангеліна Мальцева – багаторазова переможниця чемпіонатів і Кубків України, учасниця чемпіонату Європи у Португалії.
  • Дмитро Василенко – багаторазовий чемпіон України, учасник чемпіонатів світу та Європи.

Фехтування на візках

  • Олег Науменко – бронзовий призер XV Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий призер Кубків світу, чемпіонатів світу та Європи.
  • Дмитро Серьоженко – чемпіон світу, призер Кубків світу та чемпіонатів Європи.

Пара легка атлетика

  • Ігор Цвєтов – дворазовий переможець XV Паралімпійських ігор у Бразилії, дворазовий срібний призер XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів світу та Європи.

Пара настільний теніс

  • Наталя Косміна – чемпіонка XV Паралімпійських ігор у Бразилії, багаторазова призерка чемпіонатів світу, Європи та міжнародних турнірів.
  • Ірина Шинкарьова – багаторазова переможниця і призерка чемпіонатів та Кубків України, призерка міжнародних турнірів.

Дебютанти Паралімпіади

Дмитро Серьоженко, Ангеліна Мальцева, Дмитро Василенко, Ірина Шинкарьова – вперше беруть участь у Паралімпійських іграх в Парижі.

“Вболіваємо за миколаївське представництво, вболіваємо та підтримуємо національну збірну України!”, – сказано в повідомленні Віталія Кіма.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button