Суспільство

Вода за графіком: Миколаїв готується до можливих зимових блекаутів, - Сєнкевич

Миколаєві забезпечать роботу точок видачі очищеної води під час блекаутів

Цей материал також доступний

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що на випадок тривалих відключень електроенергії, у місті працюватимуть точки видачі очищеної води, можливо, за графіком.

11 липня, під час спілкування з журналістами, Олександр Сєнкевич розповів про заходи, що вживаються для забезпечення водопостачання та опалення у зимовий період. Він підкреслив, що через постійні атаки на критичну інфраструктуру, важко передбачити подальші дії ворога.

“Але в будь-якому разі ми на рівні обласної військової адміністрації, міської влади, підприємств, Миколаївської ТЕЦ та облтеплоенерго, прораховуємо різні варіанти, вони будуть працювати навіть під час довгострокового блекауту”, – заявив він.

Щодо питної води, яку містяни набирають у безкоштовних точках видачі, мер зазначив, що на випадок блекаутів можливо буде введено графіки видачі.

“Дизельгенератори, які ми маємо — це не вихід, бо для забезпечення лише точок видачі води на день нам потрібно 30 тонн палива. Тому в гіршому випадку вода буде видаватися в окремі години — наприклад, з шостої до десятої години ранку або з шостої до десятої години вечора гарантовано. Тоді ми будемо включати дизельгенератори. Але для цього потрібна велика кількість людей, адже в нас біля 200 таких точок. Потрібно, щоб людина прийшла, запустила цей дизельгенератор, а потім його вимкнула. Поки що не потрібно лякати людей. Ми розробляємо всі механізми на випадок довготривалих блекаутів, щоб вода видавалася в гарантовані години”, – сказав Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button