Пригоди

Росія влучила в «Охматдит»: експерти підтверджують удар Х-101

Російська ракета влучила в дитячу лікарню «Охматдит»: експерти підтверджують удар Х-101

Цей материал також доступний

Українські правоохоронці вважають, що російська ракета Х-101 влучила в дитячу лікарню «Охматдит» у Києві, вразивши ціль, на яку була запрограмована. Це повідомило ввечері 8 липня Радіо Свобода з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Фахівці коментують:

«На відео видно ракету, яка за формою та пропорціями повністю відповідає крилатій ракеті Х-101. На це вказує наявність двох крил в нижній частині корпусу та трьох рулів керування ззаду, що характерно саме для цієї ракети. Також двигун, що знаходиться знизу корпусу, висувається після пуску з літака, що притаманно Х-101.»

Експерти також навели аргументацію щодо цілі атаки:

«Перед самим заходом на ціль ракета Х-101 робить запрограмовану «гірку» для збільшення кута атаки. На відео видно, що ракета рухається по запланованій траєкторії, без задимлення чи горіння, що свідчить про її непошкодженість і точне влучення в ціль.»

Судовий експерт про атаку на «Охматдит»: Раніше експерти Міністерства юстиції України на основі відеоматеріалів та залишків ракети підтвердили використання ракети Х-101 під час удару по лікарні.

Російське міністерство оборони стверджувало, що руйнування в Києві сталися внаслідок падіння української ракети ППО.

Загальні наслідки атаки:

Кількість жертв комбінованої ракетної атаки, здійсненої російськими військовими 8 липня, в Києві сягнула 22 осіб. Серед постраждалих об’єктів — дитяча лікарня «Охматдит», де постраждав корпус з дітьми на діалізі. За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, серед постраждалих 16 осіб, з яких 7 — діти. У ДСНС уточнили, що загинули 2 людини.

Російські війська вранці 8 липня завдали ракетних ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та Донеччині. Сили оборони України збили 30 з 38 російських ракет.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button