Суспільство

Якість послуг у Миколаєві - найгірша в Україні

Це опитування демонструє, що місцеві органи влади та мери реагують на потреби своїх громадян

Цей материал також доступний

Нове муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведене Соціологічною групою «Рейтинг», демонструє високий інтерес громадян до того, як місцева влада займатиметься відновленням країни після  закінчення війни, низький рівень корупції на місцевому рівні, а також стійку підтримку членства в ЄС та НАТО. Як розповів Стівен Нікс, директор IRI у Євразії:

“Це опитування демонструє, що місцеві органи влади та мери реагують на потреби своїх громадян в умовах надзвичайної воєнної ситуації. Мери та інші місцеві посадовці відіграватимуть важливу роль у побудові майбутнього України”.

Українці вважають, що у процесі післявоєнної відбудови рішення мають ухвалювати мери та міські ради. Опитування у всіх містах показало, що громадяни хочуть знати, скільки коштів отримала місцева влада на реконструкцію та як ці кошти були використані. Рівень зацікавленості варіюється від 76% до 56%.

Хоча корупція залишається серйозною проблемою для українців, більшість громадян у всіх областях (від 79% до 93%) заявили, що не мали справи з корупцією при отриманні міських послуг.

“Різке зниження кількості тих, хто стикався з корупцією на місцевому рівні, є важливим результатом для України. Це свідчить про роботу, яку провели місцеві органи влади, щоб побороти корупцію та зосередитись на потребах своїх виборців”, – розповів Нікс.

Як і в попередньому муніципальному опитуванні IRI, українці продовжують прагнути вступу до ЄС і НАТО. Підтримка членства в ЄС коливається від 91% до 72% серед мешканців міст, які не знаходяться на передовій війни. Підтримка членства в НАТО коливається від 87% до 64% серед тієї ж групи.

“Українці вважають, що тісніші зв’язки з ЄС і НАТО відповідають їхнім інтересам, як показало наше опитування”, – підсумував Нікс.

Рейтинг обласних центрів

За рейтингом обласних центрів України, індекс якості сфери послуг у великих містах залишається найвищим у своїй історії спостереження з 2015 року, незважаючи на війну. Лідерами серед міст є Луцьк, Вінниця, Чернігів, Хмельницький та Тернопіль. Найгірша ситуація у Миколаєві та Запоріжжі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button