Суспільство

Жінок в Україні будуть навчати водінню вантажівок та автобусів на національному рівні

Це питання найближчих тижнів. Збираємо дані про потребу у водіях/водійках

Цей материал також доступний

Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач повідомив у інтерв’ю Forbes, що Міністерство інфраструктури розробляє національну програму навчання жінок водінню великогабаритного транспорту, відповідно до необхідності забезпечення водіями комунального транспорту в регіонах, де відчутна нестача водіїв, що становить принаймні 30%.

Деталі:

  • “Це питання найближчих тижнів. Збираємо дані про потребу у водіях/водійках”, – повідомив Деркач.
  • За його словами, на лютий нестача водіїв комунального транспорту сягала 30%, зараз дефіцит може бути ще більшим.
  • Мінінфраструктури розраховує залучити до кампанії з навчання жінок український бізнес. За словами Деркача, деякі компанії самі звертались до уряду з пропозиціями надати необхідне обладнання чи майданчики для навчання.

У зв’язку з мобілізацією у Львові відчутний дефіцит водіїв громадського транспорту. У ЛКП «Львівелектротранс» є відкриті 50 вакансій для водіїв тролейбусів і 40 для водіїв трамваїв. Крім того, АТП-1 потребує ще 100-120 водіїв автобусів, як повідомив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, у своєму виступі 12 червня 2024 році.

У зв’язку з дефіцитом працівників у київському метрополітені, інтервали руху поїздів були збільшені. Це обумовлено частково вимушеною міграцією, особливостями професій та мобілізацією. На даний момент приблизно 7% працівників метрополітену перебувають на службі у Збройних Силах України, і їхня кількість постійно зростає.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. А колесо когда у фуры пробьется , менять его интересно тоже женщина где то на трассе будет ? А ремонт какой либо под капотом тоже она будет ? Скоро будет страна женщин с такими темпами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button