Пригоди

Злочинне угруповання на Одещині доставляло "ухилянтів" до кордону на каретах швидкої допомоги

Вартість таких "послуг" становила від $4800 з одного клієнта

Цей материал також доступний

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Для прихованого перевезення ухилянтів по автошляхах регіону фігуранти використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем, – передає прес-центр СБУ.

Такий “трансфер” доправляв клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. У так званій “зеленці” ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками. У результаті комплексних заходів правоохоронці зупинили на міжнародній трасі “Одеса-Рені” карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.

Разом з цим було затримано організаторів злочинного угруповання. За даними слідства, ними виявились двоє іноземних громадян з посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини.

За гроші вони “допомагали” потенційним призовникам уникнути мобілізації та нелегально потрапити за кордон. Вартість таких “послуг” становила від 4800 американських доларів з одного клієнта. Гроші фігуранти отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Під час обшуків за місцями перебування учасників схеми вилучено банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності; гроші, отримані протиправним шляхом.

Наразі всім трьом організаторам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажа швидкої, який був задіяний у незаконній діяльності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button