Пригоди

У Миколаєві вбивці відомого історика Щукіна дали 7 років в'язниці

Чоловіка знайшов вбитим його сусід вранці 14 травня 2021 року

Цей материал також доступний

У Миколаєві суд присудив сім років позбавлення волі Євгену Б. за вбивство кандидата історичних наук Володимира Щукіна, про що ПН стало відомо з відповідного вироку суду.

Як відомо, Щукіна знайшов вбитим вранці 14 травня 2021 року його сусід, який звернув увагу на відкриті двері у квартирі 67-річного краєзнавця (ми писали: “в Николаеве найден убитым известный историк-краевед, исследователь Холокоста”). 25 травня поліція затримала за підозрою у вбивстві Євгенія Б., якому на той час було 29 років. Суд розглядав клопотання про обрання запобіжного заходу у закритому режимі та арештував підозрюваного без права на заставу.

Євген Б. визнав свою вину у вбивстві Щукіна. Він розповів, що познайомився з чоловіком на сайті. Згодом вони зустрілися неподалік дитячого містечка «Казка». По його словам, під час спілкування історик запросив в гості неподалік від місця зустрічі. У квартирі згодом між ними виникла суперечка через певний історичний факт.

Вказується, що постраждалий під час суперечки вів себе агресивно, почав тикати в обвинуваченого книгою та схопив за обличчя. Обвинувачений теж почав бити історика. Євгеній Б. схопив пляшку, якою наніс постраждалому не менше п’яти ударів в голову. Постраждалий втратив свідомість і впав з ліжка. Обвинувачений ще наніс ногою ряд ударів по тулубу чоловіка. Потім він пішов на кухню за ножем, повернувся до кімнати та наніс ножем ще не менше трьох проникаючих ударів в грудну клітину. Після цього обвинувачений вткнув ніж у подушку та втік з квартири.

Суд визнав Євгена Б. винуватим в умисному вбивстві та призначив йому сім років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button