ПригодиТема дня

Працівнику в Корабельному районі присудили 17 000 штрафу за спробу винести з підприємства перетворювач

У скоєному чоловік щиро розкаявся

Цей материал також доступний

Корабельний районний суд міста Миколаєва завершив розгляд справи стосовно Анатолія Ч., який хотів винести обладнання з території одного з місцевих підприємств.

В січні 2023 року чоловік, знаходячись за місцем роботи, керуючись раптово виниклим корисливим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, таємно заволодів перетворювачем вартістю 9800 гривень, який сховав у власний рюкзак та намагався з викраденим майном залишити територію підприємства, однак довести свій злочинний умисел до кінця не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки був зупинений співробітниками охорони підприємства, – йдеться у вироку суду, який опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В ході судового розгляду чоловік свою вину визнав повністю та пояснив, що в січні 2023 року, закінчивши роботи по облаштуванню цеху, що піддався обстрілам держави-агресора, знайшов в одному з приміщень перетворювач, який міг бути використаний для облаштування електричної енергії. Розцінюючи дане майно, як давнє, таке, що не представляє цінності для підприємства, він вирішив його забрати додому.

“У скоєному він щиро розкаявся, вказував, що дане майно сприймав як непотріб і лише з цих мотивів взяв його. Розуміє протиправний характер своїх дій та соромиться вчиненого”, – йде мова у вироку.

Матеріальну шкоду, завдану держпідприємству, в ході досудового розслідування обвинувачений відшкодував в повному обсязі, адже повернув майно, яке намагався вкрасти.

Вивченням даних про обвинуваченого встановлено, що він, зокрема, раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, опікується матір’ю пенсіонеркою, на обліку лікаря нарколога чи психіатра не перебуває.

В підсумку, суд призначив чоловікові покарання у виді штрафу 17 тисяч гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button