Суспільство

Миколаївщина очолює трійку лідерів серед областей, де найбільше хворих дітей на ковід

Зростання хворих в області - в чотири рази

Цей материал також доступний

Найчастіше випадків на захворювання COVID-19 в Миколаївській області спостерігають серед дітей віком до 17 років. Станом на жовтень 2023 року у світі продовжує поширюватися штам коронавірусу “Омікрон”. Про це в ефірі телемарафону повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, протягом тижня загалом в Україні захворіло понад чотири тисячі людей. Серед хворих 302 дитини, Миколаївщина входить в трійку лідерів по захворюванності серед дітей.

“Серед негативних тенденцій, які ми зараз спостерігаємо, то частіше хворіють діти до 17 років. Так, якщо подивитися, саме в розрізі областей, то в нас є такі області лідери, як Миколаївська область, де зростання хворих в чотири рази, Винницька — у три рази та Харківська — майже у два з половиною рази. У цифрах — це 302 дитини за останній тиждень”, — повідомив він.

Ігор Кузін зазначив, що також зростає смертність через ускладнення перебігу коронавірусу.

“Якщо за літній період ми реєстрували лише поодинокі випадки, то за останній тиждень летальність зросла майже у 2,5 раза. Це невеликі цифри в абсолютній кількості. За останній тиждень у нас зареєстровано дев’ять смертей, і це серед людей віком 65 і старших”, — говорить Кузін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button