Пригоди

Мешканці Миколаєва переробляли та збували зброю і боєприпаси - чоловіків затримано

Чоловіків 56-ти та 66-ти років затримали правоохоронці

Цей материал також доступний

Двоє миколаївців 56-ти та 66-ти років за попередньою змовою налагодили схему незаконного збуту зброї, про що повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Співробітниками управління карного розшуку спільно зі слідчими та оперативниками відділення поліції №2 Миколаївського райуправління під процесуальним керівництвом окружної прокуратури Миколаєва та фахівцями кримінального аналізу за силової підтримки співробітників роти поліції особливого призначення обласного главку задокументували факт незаконного збуту 56-річний місцевим мешканцем пістолету та 30 штук набоїв до нього. Чоловік мав намір отримати за збуте озброєння 12 500 гривень.

“Поліцейські з’ясували, що зловмисник перебував у змові із 66-річним місцевим жителем, який займався безпосередньою переробкою зброї на вогнепальну. Фігуранти підшукували зброю заводського виробництва, переробляли її та збували”, – розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили два пістолети іноземного виробництва, два револьвери, пістолет Макарова, ще два пістолети з ознаками переробки, два корпуси гранати Ф-1 і підривачі до них та понад 300 патронів різного калібру.

Правоохоронці затримали фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами з метою збуту». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вилучене поліцейські направили на проведення експертних досліджень.

 

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button