Пригоди

Чому не спрацювала ППО, - Сєнкевич про нічний ракетний обстріл Миколаєва

"Ракети були випущені з моря і пройшли над рікою дуже низько"

Цей материал також доступний

Чому не спрацювала ППО, чому російські ракети типу “Калібр”, які прилетіли сьогодні вночі в Миколаєв, не засікли радари, – намагався пояснити мер міста Миколаєва Олександр Сєнкевич під час свого прямого ефіру в соцмережах 27 квітня 2023 року.

“Ракети були випущені через.. з моря, і пройшли над рікою дуже низько таким чином, що їх не змогли системи знайти. То вони вилетіли вже, будемо казати, в центрі міста і фактично влучили в центрі… Дуже цікаво, що одна з ракет зірвалася у сквері “Доброта”, і всередині цього скверу знаходилася невеличка така скульптура, вона нагадувала земну кулю, і там такі долоньки навколо неї – це був подарунок від мера Москви Лушкова… на честь дружби Москви і Миколаєва. Вони самі його і знищили… Сирену нам довелося запускати вручну”, – розповів Сєнкевич.

За його словами, пошкоджень сьогодні зазнали, за підрахунками, вже більше ста об’єктів. 82 приватних будинки, 7 з них практично повністю зруйновані, 4 не придатні для проживання, у 44-х пошкоджено дах… В багатоквартирних будинках (пошкоджено багатоповерхівок – 31, – прим.) знищено близько ста балконів, вибито понад 600 вікон… Всього сьогодні було поранено 43 людини, з них 23 було госпіталізовано, 20 отримали меддопомогу на місті, – додав мер Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button