СуспільствоТема дня

"Загинув за наше майбутнє": донька відважного воїна з Миколаєва просить Президента про звання Героя України

Олексій Жидких з Корабельного району отримував числені контузії, та все одно повертався до захисту країни

Цей материал також доступний

“Будь ласка, допоможіть зібрати підписи!”, – звертається до всіх небайдужих українців Дар’я Біляєва – донька захисника нашої країни Олексія Жидких (ми писали про нього: важка втрата: на фронті загинув працівник “Миколаївводоканалу” з Корабельного району) та авторка петиції до Президента Зеленського про присвоєння відважному воїну звання Героя України:

Прошу присвоїти заслужене і почесне звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю 79-ї окремої десантно-штурмової бригади (ОДШБр) солдату, стрільцю-снайперу Жидких Олексію Миколайовичу (6 вересня 1980 року народження). Після повномаштабного вторгнення Олексій одним із перших пішов захищатинашу державу від російських окупантів зі словами: “Я йду захищати свою сім’ю, дітей та онуків, свою батьківщину від загарбників. Тому що наші діти повинні жити у вільній країні”. Відважно брав участь у жорстоких та запеклих боях у найгарячиших точках Донецької області. Отримував многочислені контузії, але все одно повертався до захисту нашої держави, де пліч-о-пліч зі своїми побратимами знищував ворога на нашій землі.

Жидких Олексій Миколайович героїчно загинув 24 березня 2023 року під час запеклих боїв за н.п. Новомихайлівка Донецької області при виконанні бойового завдання. Олексій був коханим чоловіком, люблячим та турботливим батьком, найкращім дідусем, чарівною і доброю людиною з великим серцем. Він був прикладом для наслідування, завжди приходив на допомогу. “Найкраща людина у світі, щірий та завжди усміхнений”, – так говорять про нього усі, хто його знав. Олексій був справжнім патріотом своєї країни, хоробрим та мужнім воїном, надійним другом. Він ніколи не боявся йти вперед до мети, завжди допомагав та підставляв плече для своїх побратимів. Олексій – Людина, Воїн з великої літери, який віддав своє життя за родину, за майбутнє, за Україну!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button